ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Μυστικές οι πωλήσεις και του manifesto...


Περνάει και αυτό στην κατηγορία «Άγνωστη Κυκλοφορία» που αριθμεί 17 εφημερίδες -ημερήσιες, Σαββάτου και Κυριακής


Για μια ακόμα εφημερίδα ο αριθμός των φύλλων που πουλάει παραμένει κρυφός. Το νεοεκδοθέν manifesto κυκλοφόρησε στις 16 Μαΐου και το πρακτορείο διανομής, το Άργος, δεν έχει ανακοινώσει τις πωλήσεις του, τουλάχιστον έως την 24η Μαΐου μέχρι την οποία έχει γνωστοποιήσει την κυκλοφορία των εντύπων που του το επιτρέπουν. Το manifesto εντάσσεται στις 17 εφημερίδες (ημερήσιες, Σαββατοκύριακου και Κυριακής) που δεν θέλουν να ξέρουμε τι πουλάνε. Οι άλλες είναι:
  • Από τις ημερήσιες οι Καθημερινή, Espresso, Kontra, Εστία, Δημοκρατία, On Time, Live Sport, Μακελειό.
  • Από τις εβδομαδιαίες, Κυριακής και Σαββατοκύριακου, οι Real News, Documento, Βραδυνή, Καρφί, Παρόν, Μπαμ, Το Άρθρο, Άποψη και Παρασκήνιο.
Από τις αμιγώς κυριακάτικες επιτρέπουν την ανακοίνωση της κυκλοφορίας τους μόνο το Βήμα και το Πρώτο Θέμα, ενώ εκείνη των Παραπολιτικών (που κυκλοφορούν Σάββατο) δεν αναφέρεται στους πίνακες των φύλλων του Σαββατοκύριακου, αλλά ανακοινώνεται στην κατηγορία εβδομαδιαία «Πολιτικά» μαζί με την κυκλοφορία των: Εποχή, Δρόμος της Αριστεράς, Πριν, Λοιπόν.
Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ενώ η κυκλοφορία της ημερήσιας Kontra δεν γίνεται γνωστή, ανακοινώνονται οι πωλήσεις για την κυριακάτικη έκδοσή της.

Δείτε τις κυκλοφορίες των εφημερίδων, που δημοσιοποιούνται από το ΑΡΓΟΣ, στις 24 Μαΐου 2022:



Συνοψίζοντας:
Οι ημερήσιες εκδόσεις, πολιτικών και αθλητικών (χωρίς να υπολογίζουμε τις οικονομικές) είναι 29 και μαθαίνουμε τις πωλήσεις μόνο δώδεκα: Νέα, Εφημερίδα των Συντακτών, Ελεύθερος Τύπος, Ριζοσπάστης, Αυγή, Λόγος, Ελεύθερη Ώρα, Star, Φως των Σπορ, Sportday, Πρωταθλητής, Ώρα των Σπορ. Ο αριθμός των εφημερίδων που κυκλοφορούν Σάββατο και Κυριακή είναι συνολικά πάνω από 20 και από αυτές μόνο οι δέκα επιτρέπουν την ανακοίνωση των πωλήσεών τους: Πρώτο Θέμα, Βήμα, Παραπολιτικά, Εποχή, Δρόμος της Αριστεράς, Πριν και οι τέσσερις αθλητικές που αναφέρθηκαν πιο πάνω.
Επίσης δεν βλέπουμε στα δελτία του Άργους τις κυκλοφορίες για Το Ποντίκι που κυκλοφορεί Πέμπτη.