ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Διπλό αφιέρωμα της ΕΡΤ στη μνήμη του Δάκη


Η ΕΡΤ μεταδίδει απόψε, Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, σε επανάληψη στην ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ2 τις εκπομπές «Μουσικό Κουτί» και «Η ζωή είναι στιγμές», που ήταν αφιερωμένες στον δημοφιλή τραγουδιστή.
Ειδικότερα, στις 00:15, η ΕΡΤ1 μεταδίδει την εκπομπή «Μουσικό Κουτί», όπου καλεσμένοι ήταν ο Δάκης και ο Monsieur Minimal με special guests τις Ανδριάνα Μπάμπαλη και Rosey Blue.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχτηκαν τον Δάκη, τον ερμηνευτή που έχει γράψει ιστορία στο ποπ και ελαφρό τραγούδι από τη δεκαετία του ‘70 και τον τραγουδοποιό Monsieur Minimal, που αγαπά την indie pop και τους ηλεκτρονικούς ήχους, καθώς και τις Ανδριάνα Μπάμπαλη και Rosey Blue.
Τραγούδια βγαλμένα από το ελληνικό καλοκαίρι μάς ταξιδεύουν και απόψε στη Γαλλία, τη Νέα Υόρκη και στο Broadway!
Η «Στιγμή» που ο Δάκης συναντήθηκε με τον Monsieur Minimal ήταν μοναδική! Οι δύο καλλιτέχνες, προερχόμενοι από διαφορετικές γενιές, ένωσαν τις φωνές τους σε αξέχαστα τραγούδια: «Ένας ουρανός μ’ αστέρια», «Τόσα καλοκαίρια», «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά», καθώς και στα «Πάστα Φλώρα», «Love story» και «Tonight»…

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτέλεσαν, όπως πάντα, και οι προσωπικές ιστορίες των καλεσμένων του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη.
O Δάκης μίλησε για το ξεκίνημά του: «Από το σόι της μητέρας ήταν όλοι καλλιτέχνες, από το σόι του πατέρα μου καμία σχέση… Ο πατέρας μου όταν έμπαινε στο σπίτι έκλεινε το ραδιόφωνο, γιατί ήθελε ησυχία… Όταν χρειάστηκε να αρχίσω να τραγουδάω με βόλεψε το γεγονός ότι άρχισε η εθνικοποίηση του Νάσερ και χρειαζόμαστε χρήματα για να τα βγάλουμε πέρα… Θυμάμαι τη μητέρα μου να πουλάει στον παλαιοπώλη κάτι κινέζικα βάζα και ό,τι είχαμε σπίτι… Και τότε βρήκα ως ευκαιρία ότι έπρεπε να δουλέψω για να προσφέρω στο σπίτι και άρχισα να τραγουδάω στην Αλεξάνδρεια. Έξι μήνες τσάμπα και μετά με πλήρωναν…». Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μοιράστηκε, επίσης, ιστορίες από τη ζωή του στην πόλη της Αιγύπτου όπου γεννήθηκε, από τα πρώτα χρόνια του στο τραγούδι, από τις συνεργασίες του και τις συναυλίες του… «Το κανονικό μου όνομα είναι Βρασίδας Χαραλαμπίδης, αλλά δεν άρεσε στη μητέρα μου καθόλου και με φώναζε Δάκη από το Βρασιδάκι. Και όταν πήγα στον Μάτσα να βγάλω τον δίσκο μου λέει “αν τραγουδούσες ρεμπέτικα θα σου ταίριαζε το Βρασίδας… Τώρα κρατάμε το Δάκης”» ανέφερε.

Στις 19:00, η ΕΡΤ2 μεταδίδει την εκπομπή «Η ζωή είναι στιγμές», όπου καλεσμένος του Ανδρέα Ροδίτη ήταν ο Δάκης.
Οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον δημοφιλή ερμηνευτή, με περισσότερα από πενήντα χρόνια καριέρας στην ποπ σκηνή, να μιλάει για άγνωστες στιγμές της πορείας του, με χιούμορ και ευαισθησία.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Ανδρέας Ροδίτης.
Σκηνοθεσία: Πέτρος Τούμπης.
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος, Πέτρος Κουμουνδούρος.
Σκηνογράφος: Ελένη Νανοπούλου.
Επιμέλεια γραφικών: Λία Μωραΐτου.
Μουσική σήματος: Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.