ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Τη Ράνια Σβίγγου πρότεινε ο Τσίπρας για γραμματέα της KE του ΣΥΡΙΖΑ (και εγένετο)


Το σήμα για τη μάχη των επόμενων εκλογών έδωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση να είναι η Ράνια Σβίγκου η επόμενη γραμματέας του κόμματος, καθώς, όπως είπε, χρειάζεται η αποτύπωση της ισότητας των φύλων στην ηγεσία του κόμματος και η υποψήφια γραμματέας θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση στην ιστορία του κόμματος, εάν εγκριθεί η πρότασή του. Αυτό ανταποκρίνεται και στην απόφαση του Συνεδρίου για ποσόστωση γυναικών 50% στα κομματικά όργανα. Παράλληλα, στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα προτάσσεται ο Γιώργος Βασιλειάδης. Πρόκειται για «δύο δοκιμασμένα και μπαρουτοκαπνισμένα μέλη του κόμματος», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Εξηγώντας τις προϋποθέσεις της επιλογής του ανέφερε: «Ο γραμματέας και ο αναπληρωτής να μην είναι βουλευτές. Να δεσμευτούν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας το σταυρό. Να μείνουν στο κόμμα για να δουλέψουν αποκλειστικά για αυτό μέχρι τη λήξη της θητείας τους στο επόμενο συνέδριο, δηλαδή να μη συμμετέχουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα μετά τη νίκη μας στις επόμενες εκλογές».
Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα είπε ότι «πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα δοκιμασμένους και μπαρουτοκαπνισμένους. Δυο ανθρώπους που γνωρίζω από παιδιά και μπορώ να εγγυηθώ προσωπικά για το ήθος τους, την εντιμότητά τους, την ανιδιοτέλεια και τη προσήλωσή τους στη συλλογική μας προσπάθεια. Δυο συντρόφους που μπορούν να συμβολίσουν ως δίδυμο την ανανέωση, την ενότητα, τη προοπτική για το κόμμα μας».
«Η πρόταση του προέδρου αποτελεί τιμή και ευθύνη», ανέφερε η Ράνια Σβίγκου κατά την ομιλία της με την οποία αποδέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι η επόμενη γραμματέας του κόμματος.
UPD 
H Ράνια Σβίγκου είναι η νέα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η πρόταση του προέδρου του κόμματος εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία (76,5%).