ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Στα 3 ευρώ θα φτάσει η αμόλυβδη - «Κανόνια» στα πρατήρια και βενζίνη βερεσέ


Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες οδηγοί βλέποντας την βενζίνη να «φλερτάρει» με τα 3 ευρώ το λίτρο και το πορτοφόλι να είναι άδειο λόγω της ακρίβειας. Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο πολλοί οδηγοί να ζητούν βενζίνη βερεσέ γράφοντας τα χρέη στα γνωστά τεφτέρια.
Παράλληλα κάποιοι άλλοι βάζουν πολύ μικρά ποσά, ίσα-ίσα για να μετακινηθούν ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που οδηγοί γεμίζουν το ρεζερβουάρ και γίνονται «καπνός».
Μιλώντας στο Open, η πρόεδρος βενζινοπωλών Μαρία Ζάγκα μίλησε για χρέη χιλιάδων ευρώ σε βενζινάδικα.
Ενώ επιβεβαίωσε και τα περιστατικά με οδηγούς που βάζουν βενζίνη και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπώλων Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου, σημείωσε στο Mega ότι παρατηρείται και εκεί το φαινόμενο της πίστωσης, και όσοι πρατηριούχοι μπορούν τη δίνουν.
Ερωτηθείσα για την αύξηση της τιμής της ενισχυμένης αμόλυβδης, την ώρα που δεν υπάρχει ζήτηση από τους καταναλωτές απάντησε πως «επειδή υπάρχει πλαφόν στο μέσο περιθώριο κέρδους η τιμή αλλάζει μόνο όταν υπάρχει ανεφοδιασμός».
Αναφορικά τώρα με τις τιμές των καυσίμων στην Μαγνησία, η Β. Κοντοχρήστου σημείωσε ότι «γενικότερα οι τιμές έχουν ξεφύγει, εδώ στη Μαγνησία είμαστε σχεδόν στο 2.28/lt, ενώ στην Αλόννησο κοντεύει τα 2.70/lt».
Παράλληλα, επισήμανε πως όσο ανεβαίνει η τιμή, τόσο μειώνονται και οι πωλήσεις, και τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση είτε αυτό αφορά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, είτε του ΦΠΑ.
«Κάτι πρέπει να δοθεί πίσω στην κοινωνία» προσέθεσε.