ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ο Ρωμαίος και ο... Γαλάτης


Από χθες, δήμοι και περιφέρειες επέστρεψαν στην... «κανονικότητα» της υποστελέχωσης, καθώς και οι τελευταίοι από τους -χιλιάδες- «συμβασιούχους Covid» εγκατέλειψαν τις θέσεις εργασίας τους και αναχώρησαν για ένα αβέβαιο μέλλον, άνεργοι πλέον.
Οι διατάξεις του υπουργού Εσωτερικών ήταν σαφείς, πέρα από ανάλγητες: οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Μαΐου και αν δικαιώσει η Δικαιοσύνη τις εργατικές τους διεκδικήσεις, οι ΟΤΑ-πρώην εργοδότες τους θα τους ξανασύρουν στα δικαστήρια, καθώς είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν εφέσεις. Όλοι; Ένας Γαλάτης φαίνεται να ετοιμάζεται για αντίσταση, καθώς στέλνει μηνύματα ότι δεν συμμερίζεται και πολύ την αυστηρότητα του Μ. Βορίδη...
...Ευχαριστώντας με θέρμη τους συμβασιούχους που εργάστηκαν επί διετία στην Περιφέρεια Αττικής, ο Γ. Πατούλης θύμισε ότι παρούσα δεν είναι μόνο η πανδημία αλλά και η «σημαντική υποστελέχωση» των υπηρεσιών της Περιφέρειας -άρα υφίστανται δύο σοβαρότατοι λόγοι υπέρ της παραμονής των συμβασιούχων- και τους ενημέρωσε ότι θα βρεθεί δίπλα τους «σε κάθε νομική προσπάθεια, η οποία θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στις θέσεις τους».
Θεωρούμε, λοιπόν, δεδομένο ότι ο περιφερειάρχης θα βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες στο πλευρό όσων εργαζομένων διεκδικούν μονιμοποίηση και σίγουρο ότι δε θα εφεσιβάλει, όταν δικαιωθούν πρωτόδικα. Αλλιώς, ψηφοθηρεί, εκμεταλλευόμενος την αγωνία τους.
Στ.Ζ. / EφΣυν