ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Το μήνυμα Τσίπρα στον Ανδρουλάκη μέσω Σβίγκου...


Πολλοί ήταν αυτοί που εισηγούνταν στον Αλέξη Τσίπρα μία ξεκάθαρη επιλογή «ΠΑΣΟΚ», όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ή ο Χρήστος Σπίρτζης, για τη θέση του γραμματέα, που θα «κεφαλαιοποιεί» το άνοιγμα στον χώρο.
Αμφότεροι θα ήταν, σύμφωνα με αυτή την ανάγνωση, ένα ισχυρό μήνυμα πως το... ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι δύο έχουν περάσει από πολλές θέσεις στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, με την Ξενογιαννακοπούλου μάλιστα να έχει διατελέσει και γραμματέας ΠΑΣΟΚ.
Αντί αυτού ο πρόεδρος Τσίπρας επέλεξε ένα πρόσωπο που προέρχεται από τον παλαιό ΣΥΡΙΖΑ –σαρξ εκ της σαρκός του κόμματος–, τη Ράνια Σβίγκου, στέλνοντας ένα μήνυμα στον Ανδρουλάκη πως δεν τον παίζει επιθετικά, αλλά επιλέγει μια πιο μετριοπαθή στάση έναντι του κανονικού ΠΑΣΟΚ.

«Καθαρό» κόμμα

Παράλληλα, προτείνοντας για γραμματέα ένα πρόσωπο από τη μειοψηφία ο Τσίπρας υποβάθμισε εντέχνως τον συγκεκριμένο πόλο, καθώς η Ράνια Σβίγκου, καθ’ όλα αξιοπρεπής και συνεπές στέλεχος, δεν αποτελεί «απειλή» απέναντι στον πρόεδρο και παράλληλα του εξασφαλίζει εσωκομματική νηνεμία και καλή επαφή με τη ριζοσπαστική νεολαία.
Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν πρότεινε τον Φίλη για το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ «έβαλε χέρι» και στον Παύλο Πολάκη, δείχνει τις διαθέσεις του για το μέλλον, δημιουργώντας ένα κόμμα συμπαγές και πιο ελεγχόμενο από παλαιότερα...

Θεωρείο / Καθημερινή