ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Είναι προτιμότερο να ακολουθήσεις τον δικό σου δρόμο, οι δρόμοι των άλλων έχουν κίνηση...


Ιστορίες έξω από τη νόρμα - Η ζωή πέρα από τις πανελλαδικές

Τι σημαίνει επιτυχία για έναν νέο άνθρωπο; Άραγε ο δρόμος προς την κατάκτησή της περνάει μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις, τις σπουδές στο πανεπιστήμιο και μια δουλειά που υποτίθεται πως εξασφαλίζει κοινωνικό στάτους και κοινωνική αποδοχή;
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος στο κυνήγι της ευτυχίας;
Την Τρίτη 31 Μαΐου στις 23:20 η Δώρα Αναγνωστοπούλου και το «MEGA STORIES» παρουσιάζουν ιστορίες «εκτός νόρμας».
Παιδιά που μεγάλωσαν με πιο ασυνήθιστα όνειρα και μια φλεγόμενη εσωτερική ανάγκη να τα κυνηγήσουν και να τα κατακτήσουν. Παιδιά που πήραν τη ζωή αλλιώς.
Η Βάσω αγάπησε τις Καλές Τέχνες και το τατουάζ, το ανεξίτηλο σχέδιο στο ανθρώπινο σώμα, μια μορφή τέχνης, έκφρασης και υπενθύμισης. Κι έτσι έγινε, μία από τις πρώτες γυναίκες tattoo artists.
Ο Johnny ονειρευόταν τον δικό του χώρο όταν στα 15 του κούρευε τους φίλους του στο σαλόνι του σπιτιού του. Και τα κατάφερε. Ακολούθησε την δική του διαδρομή που πέρασε μέσα από την Αθήνα για να φτάσει ως την Αμερική και την Ιαπωνία και να γίνει ένας καταξιωμένος hair artist. Το moto του; «Είναι προτιμότερο να ακολουθήσεις τον δικό σου δρόμο, οι δρόμοι των άλλων έχουν κίνηση».
Το ίδιο ένιωσε και ο Billy, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 90 κυλώντας στις ρόδες του skate του μυούταν στις κουλτούρες του δρόμου και του graffiti. Σήμερα εκθέτει τους πίνακές του σε γκαλερί της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Σε μια άλλη γειτονιά της πόλης, ο Mario μετέτρεψε τη δύσκολη σχέση του με το σχολείο σε πάθος για την δουλειά που αγάπησε όσο καμία άλλη, την αναπαλαίωση του ποδηλάτου.
Δυο αδέλφια, ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη, ένωσαν τα δοξάρια τους από τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους για να ταιριάξουν μοναδικά τον Μπετόβεν με τον Τσιτσάνη και τον Χατζιδάκι με τους μεγάλους της ροκ.
Την δική τους ανάγκη για έκφραση ακολούθησαν και οι Αλέξανδρος Σκουρλέτης και Νάνσυ Μπούκλη που ακολούθησαν το όνειρό τους και ασχολήθηκαν με την Υποκριτική. Γιατί όμως πρώτα έδωσαν τη μάχη για μια θέση στο πανεπιστήμιο; Ήταν δική τους ανάγκη; Οικογενειακός καταναγκασμός; Φόβος ότι δεν θα τα κατάφερναν αν έπαιρναν τη ζωή αλλιώς;

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη Έρευνας & Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη
Έρευνα: Τίνα Παππά
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team
Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή
Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου