ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Νέο αδιανόητο φιάσκο των «άριστων» του υπουργείου Παιδείας


Το έκανε πάλι το θαύμα της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Απορροφημένη στη συνδιοίκηση και τον συντονισμό των μονάδων ΜΑΤ και των μηχανοκίνητων που χτυπούν και τραυματίζουν φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, «ξέχασε» να ενημερώσει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου για τον υπολογισμό της βαθμολογίας της Γ΄ Λυκείου, αν και αυτό προβλέπονταν από το 2019.

Χαρακτηριστικό της άγνοιας και της αδιαφορίας των ιθυνόντων του υπουργείου Παιδείας είναι ότι ζητούν μέχρι αύριο να εκδοθούν τα αποτελέσματα, με δεδομένο ότι την Παρασκευή 3 Ιουνίου, ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις, και την ίδια στιγμή θέτουν εκτός λειτουργίας τη σχετική εφαρμογή του My School, στην οποία τα Λύκεια θα έπρεπε να «περάσουν» τη βαθμολογία των μαθητών.

Όπως τονίζει η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, «δυόμιση χρόνια απασχολημένη με την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εξυπηρέτηση συμφερόντων, που να βρει χρόνο η κα Κεραμέως, να κάνει τη δουλειά της υπουργού Παιδείας».

Παράλληλα με την ίδια ανακοίνωση η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ζητεί εξηγήσεις για το νέο «αδιανόητο φιάσκο» και παράλληλα, η υπουργός Παιδείας να μεριμνήσει έστω και την τελευταία στιγμή, ώστε, μέχρι αύριο που είναι η τελευταία ημέρα για να εκδοθούν τα αποτελέσματα της Γ΄ Λυκείου, να είναι έτοιμα τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου να εξυπηρετήσουν όλα τα Λύκεια της χώρας.