ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Τα tweets από την Κίνα και «ο πόλεμος που ήθελε ο Μπάιντεν»


Παρά τους τίτλους στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία αντί να συσφίγγει τις σχέσεις Ρωσίας -Κίνας, προκαλεί εντάσεις, ο μηχανισμός επικοινωνίας του Πεκίνου στέλνει άλλα μηνύματα, με άλλους αποδέκτες.
Η κεντρική ιδέα είναι ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ «κάνουν ό,τι μπορούν» για να προκαλέσουν τη Ρωσία και τον Πούτιν να προχωρήσει στην εισβολή.
Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Hua Chunying, επικαλείται αποσπάσματα από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας πως επιβεβαιώνουν την άποψή της ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να εμποδίσει αυτόν τον πόλεμο, δίνοντας απλώς την υπόσχεση ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ.
Ως γνωστό η Συμμαχία υποσχέθηκε το 2008 ότι θα προχωρούσε η διαδικασία ένταξή της, αν και πολλοί δυτικοί ηγέτες ήξεραν ότι ένα «ναι» θα προκαλούσε επιθετική αντίδραση από τη Μόσχα.
Για να στηρίξει αυτή την άποψη η Chunying μοιράστηκε, σε μια αλληλουχία από μηνύματα στο Twitter, αποσπάσματα από εκπομπές του αμερικανικού δικτύου Fox και ένα απόσπασμα από συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που είπε το αντίθετο από αυτό που έπρεπε... προφανώς κατά λάθος:
- περισσότερα στο κείμενο που υπογράφει η Αθηνά Κουφοπάνου στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)