ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Φίδια!..


Έλεγαν ότι σκοτώθηκαν ηρωικά οι στρατιώτες στο νησί των Φιδιών και αυτοί ήταν ολοζώντανοι

«Ζωντανοί και καλά είναι σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας οι Ουκρανοί στρατιώτες στο νησί των Φιδιών στη Μαύρη Θάλασσα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN. Πρόκειται για

τους συνοριοφύλακες, για τους οποίους είχε κυκλοφορήσει η είδηση στο σύνολο σχεδόν των δυτικών ΜΜΕ ότι σκοτώθηκαν ηρωικά την πρώτη ημέρα της εισβολής, την περασμένη Πέμπτη, όταν ρωσικό πολεμικό πλοίο είχε ανοίξει πυρ και τους «γάζωσε» αφού αρνήθηκαν να παραδοθούν.
Μάλιστα, το ίδιο το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι υιοθετώντας τα περί «έπους» των Ουκρανών είχε δείξει βίντεο, στο οποίο Ουκρανός στρατιώτης ακουγόταν να λέει στο ρωσικό πολεμικό πλοίο «να πάει να γ…».
Ωστόσο, ανακοίνωση του ουκρανικού Ναυτικού ανέφερε ότι οι στρατιώτες στο νησί απέκρουσαν δύο επιθέσεις από ρωσικές δυνάμεις αλλά στο τέλος αναγκάστηκαν να παραδοθούν «λόγω έλλειψης πυρομαχικών». 
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει ολοσχερώς τις υποδομές του νησιού, φάρους, πύργους και κεραίες.
Οι στρατιώτες μεταφέρθηκαν στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, όπου κρατούνται.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε σπεύσει να δηλώσει την περασμένη Πέμπτη ότι 13 συνοριοφύλακες «πέθαναν ηρωικά» και ότι «θα τους απονεμηθεί ο τίτλος του Ήρωα της Ουκρανίας μετά θάνατον».