ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

«Πολεμικά» δελτία


Τρέχουν τα κανάλια αυτές τις μέρες τις πολεμικές να βγάζουν ενισχυμένα δελτία ειδήσεων και πολυπρόσωπες ενημερωτικές εκπομπές. Κάπου τα καταφέρνουν, κάπου όχι, δεν θ’ αρχίσουμε εδώ να δείχνουμε με το δάχτυλο ποιος είναι επαρκής και ποιος δεν είναι. Μυαλό έχει ο τηλεθεατής να καταλάβει από πού θα πάρει πληροφόρηση (κάποια έστω πληροφόρηση…) και από πού παραμύθα.
Αυτά με τα θεωρητικά της υποθέσεως και πάμε τώρα στα πρακτικά. Στο γεγονός ότι ο ειδησεογραφικός τομέας του Open, κινητοποιήθηκε όπως και πέρυσι στις καταστροφικές πυρκαγιές και έβγαλε το κανάλι ασπροπρόσωπο. Ένα κανάλι, το σημειώνω, που κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ από την αρχή της σεζόν και στην καλύτερη περίπτωση πηγαίνει κόστα κόστα. Ε λοιπόν τώρα, ήρθε η ώρα να ξεκουνηθεί.
Υπήρξαν και αντιδράσεις φυσικά, πρώτον διότι το Open το έχει ο εκ Ρωσίας ορμώμενος Ιβάν Σαββίδης και δεύτερον διότι το κανάλι φιλοξενεί και απόψεις που ενίοτε μπορεί να ξενίσουν ορισμένους τηλεθεατές. Πήγε, μάλιστα, να δημιουργηθεί στο Τουίτερ και το σχετικό χάσταγκ περί «ακύρωσης» του διαύλου, αλλά τελικά δεν περπάτησε πολύ μακριά…
Βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις την τελική απάντηση την δίνουν οι θεαματικότητες. Για την ώρα, λοιπόν, όπως μαθαίνουμε από σχετικό δελτίο Τύπου του Open, δεν φαίνεται να περιφρονούν την κάλυψη της εισβολής εκ μέρους του καναλιού. Βλέπε τις επιδόσεις της περασμένης Κυριακής, όπου το κεντρικό δελτίο με τον Γιάννη Παπαδόπουλο στις 7 το απόγευμα το παρακολούθησαν 497.000 τηλεθεατές και έπιασε τηλεθέαση 13,1 % στα δυναμικά κοινά 18 ως 54 ετών. Απέναντί του είχε τα δελτία του Alpha με 8,4 % και του Antenna με 6,54 %. Στα δελτία των 8, πρώτο ήταν το δελτίο του Mega με 11 % και ακολούθησαν το δελτίο του ΣΚΑΙ με 10,6 % και το δελτίο του Star με 8,9 %.
Όσο για το Σάββατο, στις 7 το απόγευμα ήταν πρώτος ο Antenna στους 18 ως 54 έτη με 12,4 %, με δεύτερο το Open με 11,3 % και τρίτον τον Alpha με 9,9 %.

Χρήστος Ξανθάκης
MedioΠΙΛΑΦΟ / newpost