ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Κραυγές και ψίθυροι για τον Δένδια στο Μαξίμου


H απουσία του υπουργού Εξωτερικών  Nίκου Δένδια από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο Μαξίμου και κατά την οποία αποφασίστηκε η αποστολή από την Ελλάδα των 20.000 κατασχεμένων από τους Ουκρανούς Καλάσνικοφ το 2013, προκάλεσε θύελλα ψιθύρων στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.
Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Δένδια ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται χολωμένος από το Μαξίμου. Τη θύελλα ψιθύρων ενέτεινε και δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής υπό τον τίτλο «Έργα και ημέρες του Νίκου Δένδια» με σκληρή κριτική προς τον Νίκο Δένδια και αναφορά σε πληροφορίες από το Μαξίμου για διαμόρφωση κλίματος «δυσθυμίας για τη γενικότερη στάση του υπουργού Εξωτερικών».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα υπάρχουν «υπάρχουν φωνές κριτικής για ορισμένες επιλογές του Νίκου Δένδια» με μια εκ των επιλογών που φέρονται να επικρίνονται να είναι η απόφασή του να μεταβεί στην Αφρική εν μέσω κρίσης.
Στο δημοσίευμα υπάρχει πληροφορία ότι ο Νίκος Δένδιας τελευταία συμβουλεύεται στενά «καθηγητή που ανήκει στο καραμανλικό στρατόπεδο και έχει θητεύσει στο υπουργείο και το τελευταίο διάστημα ξιφουλκεί κατά των κυβερνητικών επιλογών στην εξωτερική πολιτική». Όλα αυτά δεν διαφεύγουν προφανώς την προσοχή του Μεγάρου, αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει ότι «πλέον ο κ. Δένδιας κινείται αποκλειστικά με κριτήριο την προσωπική του εικόνα και αποφεύγει επιμελώς διάφορες “καυτές πατάτες” που θα την τσαλάκωναν».