ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Αμεση απάντηση της Ακρίτα στον Πρετεντέρη για τους μπαγλαμάδες


Αραγε τι θέση θα έπαιρνε ο αείμνηστος Λαμπράκης;


"Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοούν διάφοροι μπαγλαμάδες. Οτι οι Ρώσοι θα ισοπεδώνουν το Κίεβο και εμείς θα πηγαίνουμε στο Μέγαρο Μουσικής να δούμε «Λίμνη των Κύκνων» σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα;".
Αυτό έγραψε στη στήλη του στα Νέα ο σχολιογράφος και σύμβουλος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιάννης Πρετεντέρης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την πρωτοφανή απόφαση της Μενδώνη να ακυρώσει ακόμα και τη μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων».
Στον Πρετεντέρη έσπευσε να απαντήσει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελενα Ακρίτα απαντώντας στο ρητορικό ερώτημα του σχολιογράφου:

Ναι, κύριε Πρετεντέρη. Η απάντηση είναι ‘ναι’ .
Ναι, αυτό ακριβώς θέλουμε: την ώρα του πολέμου να βλέπουμε Μπολσόι, να ακούμε Νετρέμπκο, να χειροκροτούμε Γκέργκιεφ. Αυτή τη…δουλίτσα κάνει η Τέχνη, ξέρετε. Ενώνει τους λαούς.
Αν και τώρα που το σκέφτομαι, όλα αυτά τα χρόνια που βλέπω μπαλέτο τις Κυριακές στην αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα, δεν σας είδα ούτε μια φορά εκεί. Και στο Μέγαρο δεν σας συνάντησα ποτέ σε συναυλίες κλασικης μουσικης, ρεσιτάλ και γκαλά όπερας.
Γούστα είναι αυτά θα μου πεις. Σωστό κι αυτό. Εσείς ειδικεύσετε σε άλλα ήδη της μουσικής. Στους μπαγλαμάδες συγκεκριμένα.

ΥΓ Αραγε αν ζούσε ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης τι θα έλεγε και τι θέση θα έπαιρνε για το θέμα; Θα συμφωνούσε με τον Πρετεντέρη;