ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Περί προπαγάνδας: Τσακώθηκαν Αυγερινός - Παπαδόπουλος στον αέρα του Open


Ένταση επικράτησε στον αέρα του Open ανάμεσα στους δημοσιογράφους Πόπη Τσαπανίδου και Γιάννη Παπαδόπουλο και τον ανταποκριτή στη Ρωσία Θανάση Αυγερινό. Αφορμή στάθηκε μια είδηση που μετέδωσε μια συνάδελφός τους από την αίθουσα σύνταξης, σχετικά με τις τέσσερις βασικές πόλεις της Ουκρανίας όπου έχει σημάνει συναγερμός και ότι χτυπήθηκε καθεδρικός ναός, τονίζοντας πως την είδηση επιβεβαίωσε ο σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας.
Ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός από το Ροστόφ, ανέφερε: «Συνάδελφοι, να ρωτήσω λίγο κάτι; Θέλω απλώς να πω ότι αν δεν δούμε ότι έχουν χτυπηθεί αυτά που συζητάμε, μπορεί να είναι μονομερής, ουκρανική προπαγάνδα. Αν δεν το διασταυρώσουμε, είναι πολύ παρακινδυνευμένο όμως να το λέμε, επειδή νομίζω ότι δημιουργούμε και μια εντύπωση ότι κάποιοι είναι πάρα πολύ κακοί και βομβαρδίζουν τις εκκλησίες».
«Θανάση, το βλέπουμε, πριν από λίγα λεπτά δείξαμε την έκρηξη στο Κίεβο μπροστά στα μάτια μας. Αποδίδουμε επίσης την πηγή», απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου.
«Μιλάω για τις εκκλησίες, είναι ένα θέμα συμβολικό, μιλάω για τις εκκλησίες ξαναλέω», είπε ο Θανάσης Αυγερινός.
«Μισό λεπτό τώρα, πώς το φαντάζεσαι; Είμαστε στο μέτωπο;», είπε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
«Να το προτείνω λοιπόν, καλό είναι να ακούσουμε κι από έναν δημοσιογράφο, ή από έναν διπλωμάτη κάτι που συμβαίνει», είπε ο Αυγερινός.
«Συγγνώμη, δηλαδή εσύ, τόσες μέρες που μας μεταδίδεις πληροφορίες από την ρωσική πλευρά, πρέπει να τις διασταυρώνουμε πριν σου επιτρέψουμε να μας τις πεις;», τόνισε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
«Δεν τις ακούω μόνο ως δήλωση κάποιου, τις ακούω και από δημοσιογράφους, τις έχω με κάποιο τρόπο διασταυρώσει. Αυτό είναι μόνο δήλωση ενός Ουκρανού», απάντησε ο Θανάσης Αυγερινός.
«Αισθανόμαστε ότι μας μαλώνεις που την μεταδώσαμε την είδηση. Προσπαθούμε να καταλάβουμε», ανέφερε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
«Δεν σας μαλώνω, μεταφέρω ένα κλίμα επειδή έχω ζήσει ξανά τον πόλεμο του 2014...», είπε ο Θανάσης Αυγερινός μεταξύ άλλων.
 «Ουκρανό αξιωματούχο θα μεταδώσουμε Θανάση μου, τι θες Γιαπωνέζο; Δεν γίνεται να αυτολογοκρινόμαστε, η Αλεξία Τασούλη είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αν δεν αποδειχθεί αληθές θα έχει κάνει λάθος αυτός που το είπε και θα το έχει μεταφέρει λάθος σε όλο τον πλανήτη», πρόσθεσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
«Ζούμε σε συνθήκες πολέμου, υπάρχει ανάγκη για εξακρίβωση», απάντησε ο Θανάσης Αυγερινός.