ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Σε ελεύθερη πτώση η κυβέρνηση - Δύο νέες δημοσκοπήσεις


Η αγωνία των πολιτών για την οικονομία και την ακρίβεια αποτυπώνεται σε δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σοβαρές απώλειες καταγράφει η Νέα Δημοκρατία μέσα σε ένα μήνα. Μάζεμα της ψαλίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Υποχώρηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Με μεγάλη ταχύτητα υποχωρούν τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος εισπράττοντας τη δυσαρέσκεια των πολιτών για το κύμα ακρίβειας, τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας.
Μετά τη χθεσινή βουτιά κατά περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες που έδειξε η έρευνα της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Metron Analysis, για λογαριασμό του MEGA δείχνει 1,5% κάτω τη Νέα Δημοκρατία, ένα μήνα από την προηγούμενη μέτρηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, στην πρόθεση ψήφου και στο ερώτημα: «Κι αν είχαμε την επόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;» η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 27%. Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 19,4%, ελαφρώς ενισχυμένος σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Η διαφορά των δύο κομμάτων είναι πλέον στις 7,6 μονάδες όταν τον Φεβρουάριο ήταν 9,4 μονάδες.
Χαμηλότερα είναι τα ποσοστά και για το Κίνημα Αλλαγής. Η έρευνα δίνει ποσοστό 13,2%, χαμηλότερο κατά 1,3 μονάδες από τον περασμένο μήνα.
Στο 5% βρίσκεται το ΚΚΕ, στο 4,7% η Ελληνική Λύση, στο 3,5% το ΜΕΡΑ 25 και στο 2,3% οι Ελληνες για την Πατρίδα του φυλακισμένου ναζιστή, Ηλία Κασιδιάρη.
Στο 9.1% είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ενώ 8% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει.