ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

«Οποιονδήποτε άλλον εκτός απ’ αυτόν»!


Ο Πέτσας, οι εκλογές και το… κακό συναπάντημα


του Χρήστου Ξανθάκη 

Είχε δίκιο ο Πέτσας! Σε μια σπάνια κρίση ειλικρίνειας (σπάνια για Έλληνα πολιτικό τέλος πάντων…) βγήκε και τα είπε χύμα και τσουβαλάτα. Υπενθυμίζω, για να μη χάνουμε τη μπάλα:«Δεν βλέπω εκλογές το 2022. Πρώτον γιατί ο πρωθυπουργός είναι κατηγορηματικός ότι θα γίνουν το 2023 και δεύτερον γιατί όταν είμαστε σε μία περίοδο αναταραχής, όπως αυτή, είναι λογικό όταν κάποιος δεν βγάζει τον μήνα του ή τα βγάζει με δυσκολία, να θέλει να τιμωρήσει την κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν τα έχει πάει εξαιρετικά σε άλλα πεδία, γιατί βλέπει αυτή τη στιγμή ότι δεν βγαίνει».
Κι επειδή είναι Έλληνας πολιτικός, έσκασε ύστερα και το διέψευσε και καλά ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του, αλλά έχει χάρη που υπάρχει αυτή η ρουφιάνα το βίντεο και έχει πάει στα θυμαράκια ο δαίμων του τυπογραφείου και τα συμπαρομαρτούντα αυτού. Έκανε τη δήλωση μετανοίας του, είπε «ήμαρτον», αλλά η εκτίμησή του παραμένει στο δίσκο το σκληρό:
Αν πάμε σε εκλογές θα μας τιμωρήσουν. Και θα μας τιμωρήσουν γιατί πεινάνε!
Πράγμα το οποίον επιβεβαίωσε και η έρευνα της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών του περασμένου Σαββάτου, που προσέφερε το εξής παρφουμέ συμπέρασμα:
  • Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα (ποσοστό 82 %) δηλώνουν «όχι ιδιαίτερα» ή και «καθόλου» ικανοποιημένοι από το έργο της κυβέρνησης και λιγότεροι από δύο στους δέκα (ποσοστό 18 %) μας λένε ότι είναι «αρκετά» ή και «απόλυτα» ικανοποιημένοι.
Κι άμα τους ρωτήσεις «ποια είναι τα τρία σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα, απαντούν:
το 58 % λέει «η ακρίβεια»,
το 31 % λέει «οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας»,
το 28 % λέει «τα εθνικά θέματα»,
το 22 % λέει «η διαφθορά και τα θέματα διαφάνειας»
το 16 % λέει «η οικονομική ανάπτυξη και οι επενδύσεις»
μαζί με την «εγκληματικότητα και την δημόσια ασφάλεια»
και πάει λέγοντας. Το άθροισμα βγαίνει πάνω από 100 % γιατί είπαμε οι επιλογές ήταν τρεις.
Σκεφτείτε, λοιπόν, πόσο έχουν τρομάξει ο Έλληνας και η Ελληνίδα από την τρύπια πορτοφόλα, που ακόμη και το πάλαι ποτέ καυτό μεταναστευτικό τους απασχολεί σε ποσοστό μόλις 12 %. Και το περιβάλλον με την κλιματική κρίση, στο ξεφτιλισμένο 6 % στέκονται. Μωρέ βάλε λιγνίτη να κάψει το εργοστάσιο, να δούμε φως, και έχει ο Θεός για την πράσινη ανάπτυξη!
Επανερχόμενος όμως στον Στέλιο Πέτσα και στα εκλογικά συμπεράσματά του (προ διαψεύσεως…), θα ήθελα να σημειώσω ότι πέρασα το Σουκού στα Τρίκαλα, στη μάνα μου. Και βρήκα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετό κόσμο από την πλευρά που θα μπορούσαμε να βαφτίσουμε φιλοκυβερνητική. Όπου επτά στους δέκα που είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, δήλωναν ότι καλύτερα να κόβανε και τα δυο τους χέρια (ένα δεν φτάνει!), παρά να το ξαναρίχνανε το κουκί. Κι όταν τους ρωτούσα «και ποιόν θα ψηφίσετε;», η απάντηση προέκυπτε εξόχως χαρακτηριστική:
«Οποιονδήποτε άλλον εκτός απ’ αυτόν»!
Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν, με την όχι και τόσο μικρή επιφύλαξη ότι τα γαλάζια τα παιδιά ουκ ολίγες φορές κάνουν φιλοτιμία την ανάγκη και το γυρίζουν το φύλλο τελευταία στιγμή και λίγο πριν την κάλπη τον βγάζουν στο γιακά τον κομματικό πατριωτισμό. Αν κρίνω πάντως από το συμπλήρωμα «κι ο Βελόπουλος καλός είναι», δεν αποκλείω να έχουμε εκπλήξεις που ούτε ο γίγαντας ο Σταν Γκρίνμπεργκ δεν θα μπορεί να κουλαντρίσει. Ιδίως από τη Λαμία και πάνω…

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost