ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας στην Ιτέα Γρεβενών: Σκοτώθηκαν τρεις εργαζόμενοι


Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών, σε εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας, το οποίο καταστράφηκε. Η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία το εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρία ΕΛΤΕΚ έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Νεκροί είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του εργοστασίου της ΕΛΤΕΚ στα Γρέβενα, οι τρεις εργαζόμενοι που θεωρούνταν αγνοούμενοι μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας το πρωί της Δευτέρας...
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:
«Στην ΕΛΤΕΚ, είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο τριων εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους.
Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως».
Μετά την έκρηξη, τα αίτια της οποίας θα ερευνηθούν από το αρμόδιο τμήμα της πυροσβεστικής, ξεκίνησαν άμεσα οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών εργαζομένων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πρόκειται για τον 46χρονο Χαράλαμπο Κικίδη από τον Πολύμυλο Κοζάνης, τον 33χρονο Ζήση Αποστολίδη από τα Γρεβενά και τον 36χρονο Κώστα Ορφανίδη με καταγωγή από το χωριό Δήμητρα Γρεβενών.