ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

O κλάδος των ΜΜΕ έχει υποστεί τα πάνδεινα


Ενημερωτική εκδήλωση για τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, αλλά και για εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Μαρτίου 2022, σε αίθουσα εκδηλώσεων στο «Μύλο του Παππά» στη Λάρισα.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το περιφερειακό τμήμα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Λάρισα, όπου εξειδικευμένοι νομικοί ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Στην εκδήλωση την ενημέρωση στους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, πραγματοποιήσαν οι δικηγόροι του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ κ.κ. Αντα Σταμάτη και Χρήστος Θανασουλόπουλος, οι οποίοι απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που τους τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Για τη διοργάνωση, όπως για το εργασιακό περιβάλλον που βιώνουν οι δημοσιογράφοι, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε κ. Δημήτρης Χορταργιάς: «Το σύστημα των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών θεμάτων έχει κάποιες διαφορές με τους υπόλοιπους εργαζομένους και θεωρήσαμε σωστό ως διοίκηση να συνεργαστούμε με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έτσι ώστε να μας βοηθήσει και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ακριβώς για τα θολά σημεία που θεωρούμε ότι δε μπορούν να τα αντιληφθούν» δήλωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι ο κλάδος έχει υποστεί τα πάνδεινα καθώς δεν υπάρχει ακόμη ρυθμισμένο εργασιακό περιβάλλον.
Ο συντονιστής του δικτύου συμβουλευτικής πληροφόρησης της του παραρτήματος Θεσσαλίας του ΙΝΕ ΓΣΕΕ κ Ντίνος Παναγούλης, αναφέρθηκε στη συνεργασία της Ένωσης Συντακτών με τον φορέα, τονίζοντας ότι τα εργασιακά και ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, είναι σημαντικά.
Από την πλευρά του ο σύμβουλος απασχόλησης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ κ. Αχιλλέας Βαϊόπουλος δήλωσε πως «ζούμε πλέον σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό και δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος και ο κλάδος των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ από αυτό».

*Το φωτογραφικό υλικό έχei παραχωρηθεί με την άδεια για χρήση από τους ειδησεογραφικούς ιστότοπους Larissanet και Onlarissa