ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Οι τα φαιά φορούντες και περί (δημοσιογραφικής) ηθικής λαλούντες


Tη συμπαράστασή τους στον δημοσιογράφο Θωμά Σιδέρη, που δέχθηκε σκληρή επίθεση και απειλές για το ντοκιμαντέρ του για το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία, εκφράζουν η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογραμμίζει ότι ο δημοσιογράφος στοχοποιήθηκε, απειλήθηκε και λοιδορήθηκε «διότι όπως φαίνεται “δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις” και τόλμησε να παρουσιάσει ακόμα μια εξαιρετική δημοσιογραφική δουλειά, που αυτή τη φορά αφορούσε στο περιβόητο νεοναζιστικό ουκρανικό τάγμα Αζόφ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:
"Παραφράζοντας τον Καβαφικό λόγο θα λέγαμε πως “οι τα φαιά φορούντες και περί (δημοσιογραφικής) ηθικής λαλούντες” έβαλαν αυτή τη φορά στον στόχο τους τον δημοσιογράφο Θωμά Σίδερη.
Και πιθανόν να είχαν δίκιο εάν π.χ τον είχαν πιάσει με τη «γίδα στην πλάτη», εάν το όνομά του υπήρχε σε κάποια από αυτές τις ύποπτες λίστες που τάραξαν κάμποσους «επώνυμους», ή αν είχε την είδηση και την έκρυβε κάτω από το μαξιλάρι του, όπως έκαναν κάμποσοι τάχα «υπηρέτες της ενημέρωσης».
Τον στοχοποίησαν , τον απείλησαν και τον λοιδόρησαν διότι όπως φαίνεται «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» και τόλμησε να παρουσιάσει ακόμα μια εξαιρετική δημοσιογραφική δουλειά, που αυτή τη φορά αφορούσε στο περιβόητο νεοναζιστικό ουκρανικό τάγμα Αζόφ.
Τι σημασία έχει για δαύτους αν ο Θωμάς ο Σίδερης έχει τιμήσει την ΕΡΤ και την ελληνική δημοσιογραφία με τόσες προσωπικές διακρίσεις για το δημοσιογραφικό του έργο. 
Τι σημασία έχει για τα μιντιακά (και όχι μόνο) «θυμιατά», αν ο κ. Σίδερης ήταν υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου δημοσιογράφου ( PRIX EUROPA 2018) ή αν είχε τιμηθεί με το βραβείο Μπότση την ίδια χρονιά. 
Αυτό που είχε και έχει σημασία για τους υβριστές του, είναι να λειτουργεί η δημοσιογραφία σαν πλυντήριο και ο δημοσιογράφος σαν μοσχοσάπουνο.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφό μας δημοσιογράφο Θωμά Σίδερη αλλά και σε κάθε δημοσιογράφο που έχει στοχοποιηθεί ή προκείται να γίνει στόχος αρνούμενος να υπηρετήσει το ψέμα , την παραπληροφόρηση , τον μισανθρωπισμό, την προπαγάνδα το ρατσισμό και το σκοτάδι.
Μπορεί , όπως σωστά λέγεται, στον πόλεμο η αλήθεια να είναι το πρώτο θύμα, όμως εμείς θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι σε εκείνους που αρνούνται να την θάψουν".