ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Η «κάθετη» Ματίνα Παγώνη και η ερώτηση που δεν της έγινε


Στις 17 Φεβρουαρίου η Ματίνα Παγώνη δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρέπει να βγάλουμε τις μάσκες γενικά, αλλά επίσης κατηγορηματικά ότι «η μάσκα μπορεί να φύγει όταν είσαι στους δρόμους» –και ενώ ακόμα η επιτροπή δεν είχε δώσει «πράσινο» για τη μερική απαλλαγή μας από τις μάσκες.
Στις 18 Μαρτίου η Ματίνα Παγώνη στο ερώτημα «μήπως βιαστήκαμε να βγάλουμε τις μάσκες;» δηλώνει: «Η θέση μου ήταν κάθετη: οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους δεν έπρεπε να βγουν».
Και οι δυο διαμετρικά αντίθετες δηλώσεις έγιναν στην ίδια εκπομπή, στους ίδιους δημοσιογράφους: στο «Σεμνά και ταπεινά» τού Alpha 9,89 των Γιώργου Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλου. Στους οποίους διακρίναμε –μπορεί και αίσθηση να ήταν, όχι βεβαιότητα– μια αμήχανη σιωπή δευτερολέπτων μετά το «η θέση μου ήταν κάθετη» στο να μη βγουν οι μάσκες στους δρόμους. Γιατί δεν υπήρχε καμία κάθετα διαφορετική θέση, αλλά μια οριζόντια συμπόρευση και συγκατάνευση για τη μη χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους.
Υποθέτουμε ότι οι δύο δημοσιογράφοι θα θυμήθηκαν τη δήλωσή της που τους έγινε μόλις πριν έναν μήνα. Όπως υποθέτουμε ότι δεν της το επισήμαναν για λόγους δημοσιογραφικής αβρότητας και δεν της έκαναν μια ακόμα ερώτηση γύρω από το τι έλεγε –και γιατί το έλεγε– τότε.
Λόγω της ευρείας αποδοχής από το κοινό τής προέδρου της ΕΙΝΑΠ, τα λόγια της επηρεάζουν κόσμο. Γι’ αυτό, τώρα που τα κρούσματα αυξάνοντα καθημερινά, η κυβίστησή της είναι εξοργιστική, ιδιαίτερα όταν η ίδια δηλώνει ότι υπάρχει έξαρση της γρίπης επειδή ακριβώς κατεβάσαμε τις μάσκες, ενώ πέρσι, που τις χρησιμοποιούσαμε ευρέως,όπως είπε, η γρίπη είχε εξαφανιστεί. Κάτι, βέβαια, που το ήξερε όταν δήλωνε πως η μάσκα μπορεί να φύγει όταν είμαστε στους δρόμους.