ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Δημοσκόπηση: Γρήγορη φθορά της Ν.Δ. και μάζεμα της ψαλίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ


Κατά 2% μειώθηκε η απόσταση ανάμεσα στα δύο κόμματα μέσα σε μόλις δέκα μέρες, σύμφωνα με τις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας. Η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση –η οποία δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει μεγάλα θέματα που ανησυχούν την κοινωνία, όπως είναι η ακρίβεια– φαίνεται να αποτυπώνεται εν μέρει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Στην έρευνα της Marc που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, καταγράφηκε πτώση της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, κατά 1,7%, σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη νέα άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ (κατά 0,3%), έφερε σημαντικό ψαλίδισμα της διαφοράς μεταξύ των δύο κομμάτων κατά 2%, σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της Marc που έγινε μόλις πριν από δέκα μέρες (13 Μαρτίου του 2022).



Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. βρίσκεται πλέον στο 30,8%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 21,5% και την απόσταση ανάμεσα στα δύο κόμματα να είναι στο 9,3%. Στη δημοσκόπηση της 13ης Μαρτίου, η Ν.Δ. ήταν στο 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,2% και η διαφορά στο 11,3%.



Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής φαίνεται πως υποχωρεί κατά 0,5% και βρίσκεται στο 14%. ΚΚΕ (5,5%) και Ελληνική Λύση (4,7%) συμπληρώνουν τα κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή, από την οποία φέρεται να απουσιάζει οριακά (2,9%) το ΜέΡΑ25.



Παράλληλα, περίπου ο ένας στους δύο ερωτηθέντες (ποσοστό 49,8%) εκδήλωσαν την επιθυμία τους να διεξαχθούν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας.



Όσο για τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, εξακολουθεί να είναι η ακρίβεια, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πανδημία να ακολουθούν.