ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Γιατί πανηγυρίζουν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του ιστορικού κτιρίου του ΔΟΛ


Μπορεί το κλίμα να έχει κάπως βαρύνει, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία όμως, οι business προχωρούν as usual, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς. Τα μαθήματα άλλωστε, από τις προηγούμενες κρίσεις,την χρηματοπιστωτική και αυτή της πανδημίας παραμένουν ακόμη νωπά. Για να μπούμε στο θέμα, χαρακτηριστική τέτοιου είδους περίπτωση αποτελεί η αγορά ακινήτων όπου όσοι έχουν κατοχυρώσει τις θέσεις τους στη Monopoli του real estate περιμένουν υπεραξίες.
Αυτό λοιπόν, είναι και το σκεπτικό των Γερμανών ιδιοκτητών της Ehret + Klein, οι οποίοι απέκτησαν το ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στην οδό Χρήστου Λαδά και προχωρούν με βήμα ταχύ στην ανακαίνισή του με στόχο του χρόνου οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί. Η θέση του ακινήτου είναι κομβική καθώς διαθέτει περίπου 3.500 τ.μ. εκμισθώσιμης επιφάνειας, βρίσκεται στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και πολύ κοντά στο Μετρό. 
Εάν ληφθεί υπόψη ότι το τίμημα για ένα αντίστοιχο ακίνητο στην Ευρώπη θα ήταν πολλαπλάσιο, γίνεται κατανοητό γιατί οι Γερμανοί της Ehret + Klein πανηγυρίζουν για το απόκτημά τους. Η εταιρία θα διατηρήσει την υφιστάμενη χρήση γραφείων του ακινήτου που διαθέτει και θέα στην Ακρόπολη, δεδομένου ότι το απόθεμα ποιοτικών επαγγελματικών χώρων είναι ιδιαίτερα περιορισμένο. Τώρα μένει να φανεί εάν θα υπάρξει και νέο «χτύπημα» της Ehret + Klein στο ελληνικό real estate.

Εδώ ήταν το αρχηγείο "γνωστής εκδοτικής επιχείρησης"!

Στην Χρήστου Λαδά, στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ, αφού η γερμανική εταιρεία κατασκευών κατέβασε τις παλιές πινακίδες, έβαλε μία δικιά της που δεν αναφέρει καν το όνομα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), αλλά λέει απλώς ότι εδώ ήταν το αρχηγείο "γνωστής εκδοτικής επιχείρησης"! (φωτογραφία επάνω)
Το ίδιο έχει γίνει και στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου 80 όπου ο ιστορικός Οργανισμός εξεμέτρησε το ζην , που έχει αλλάξει παντελώς και στην πρόσοψη και στην λειτουργία του με καφέ στο ισόγειο, καταστήματα κλπ .