ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Πορτοσάλτε για Πατούλη: «Τι το θες το διδακτορικό; Αν είναι μετά να ξεφτιλίζεσαι…»


Στην υπόθεση του διδακτορικού του Γιώργου Πατούλη, που όπως ισχυρίζεται η ΑΥΓΗ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε, φέρεται να είναι προϊόν λογοκλοπής, αναφέρθηκαν οι καλεσμένοι και οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής "Σήμερα" στον ΣΚΑΪ.
Όταν ο Δημήτρης Οικονόμου διάβασε το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής με τίτλο «Το κρυφτούλι των αρίστων», η Χριστίνα Κοραή υπενθύμισε τη χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που είπε ότι η υπόθεση θα πάει στη δικαιοσύνη και ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να τοποθετηθεί καθώς ο Περιφερειάρχης Αττικής δεν ανήκει στην κυβέρνηση.
Ο Άρης Πορτοσάλτε ζήτησε τότε να τοποθετηθεί και είπε:
«Εγώ έχω δύο παρατηρήσεις επί του θέματος. Πρώτη παρατήρηση είναι ότι ο κύριος Οικονόμου είπε δύο φορές ότι δεν έχει σχέση η κυβέρνηση, δεν είναι στην κυβέρνηση ο κύριος Πατούλης. Δεύτερον είναι το εξής ρε παιδί μου, τι το θες το διδακτορικό; Θα κάνεις ένα επάγγελμα, παίρνεις ένα πτυχίο, άιντε θες να κάνεις και ένα μεταπτυχιακό, κάντο. Μην πληθωρίζουμε και τα διδακτορικά. Τα διδακτορικά (δεν χρειάζονται) αν δεν κάνεις μια ερευνητική ακαδημαϊκή καριέρα… Αν είναι μετά να ξεφτιλίζεσαι…»
Ο Δημήτρης Οικονόμου παρενέβη για να πει ότι δεν γνωρίζουμε αν ισχύει η καταγγελία με τον Φοίβο Κλαυδιανό να του απαντά ότι δεν είναι απλή καταγγελία καθώς η εφημερίδα δημοσίευσε στοιχεία που σύμφωνα με τα λεγόμενά του αποδεικνύουν τη λογοκλοπή καθώς και ότι «στο διδακτορικό δεν αναφέρονται πηγές και τεράστιο τμήμα της εργασίας είναι copy paste».
Παράλληλα είπε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ηθικής τάξης για τον εκλεγμένο με το χρίσμα της ΝΔ περιφερειάρχη Αττικής με τον παρουσιαστή να επεμβαίνει και πάλι λέγοντας ότι «το κόμμα δεν θα έπρεπε να ξέρει τι έχει κάνει ένας οποιοσδήποτε υποψήφιος». «Προφανώς αλλά ευθύνεται για την προσωπικότητα που επέλεξε» απάντησε στον Δημήτρη Οικονόμου ο Φοίβος Κλαύδιανος. «Τον ψήφισε ο λαός πάντως, δεν τοποθετήθηκε» ανταπάντησε ο παρουσιαστής της εκπομπής.
Τότε παρενέβη ο Άρης Πορτοσάλτε σχολιάζοντας ότι: «Πάντως για να τα λέμε όλα, στο εξωτερικό πολιτικοί εμπλεκόμενοι σε τέτοιο πράγμα παραιτούνται, δεν υπάρχει οδός διαφυγής…»