ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Πούτιν, ο μεγάλος χορηγός


Η Ατλαντική Συμμαχία κάνει πάρτι, Γιορτάζει πρόωρα την Ανάσταση του Λαζάρου. «Όλοι πιστεύαμε ότι δεν θα υπήρχε πια εχθρός», δήλωσε πρόσφατα ο Ρομπ Μπάουερ, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Ενα μήνα μετά τη ρωσική εισβολή, όλα έχουν αλλάξει.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν έφθασε στην Ευρώπη κουβαλώντας και γλυκά: οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ διπλασιάζονται στις γειτονικές χώρες με την Ουκρανία, όπου η Συμμαχία στέλνει ήδη εξοπλισμό, ακόμη και για προστασία από πιθανή ρωσική επίθεση με βιολογικά, χημικά αλλά και πυρηνικά όπλα.
Βιομηχανίες και έμποροι όπλων, επίσης ανοίγουν σαμπάνιες. Η χθεσινή Le Monde έκανε ένα πρόχειρο κατάλογο: «Ολόκληρη η Ευρωπαϊκή - αλλά και η αμερικανική-βιομηχανία θα επωφεληθούν. Συγκεκριμένα η Dassault Aviation (Rafale), η Airbus (αεροσκάφη μσχητικά και μεταφοράς), ο Thales (ραντάρ, sonars, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ...), Nexter (θωρακισμένα και χερσαία όπλα ...), MBDA( βλήματα), NABAL GROUP (φρεγάτες, υποβρύχια …), χώρια οι χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που προμηθεύουν τους στρατούς».
- απόσπασμα από κείμενο του Στ. Κούλογλου στο TVXS (ΕΔΩ)