ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Αρρωστήστε ελεύθερα, θέσεις υπάρχουν…


Τη μέρα που ανακοινώθηκαν άλλοι 44 θάνατοι από τη μάστιγα του κορωνοϊού, και μαζί πάνω από 12.000 κρούσματα σε 24ωρο κυριακάτικης αργίας, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης έριξε και αυτός ένα ακόμα μήνυμα που παραπέμπει σε κλίμα «τους ζυγούς λύσατε» –και δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο μόνος: «Στους επόμενους έναν με δύο μήνες, ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα, να μην έχουμε πιστοποιητικό εμβολισμού», είπε. Έτσι, η δικαίωση των αρνητών ή των επιφυλακτικών ήρθε πριν εκλείψουν οι ολέθριες συνέπειες που προήλθαν ΚΑΙ (αλλά όχι μόνο) από τη δική τους άρνηση.
Βέβαια, ο ίδιος δεν αρνήθηκε ότι ο ιός θα παραμείνει για πολύ εδώ και «δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι», ενώ συμπλήρωσε ότι «τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε πάλι πίεση στο σύστημα υγείας».
Και τότε γιατί το πνεύμα χαλάρωσης; Γιατί, εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, τώρα το σύστημα δεν πιέζεται. Άρα τι; Δημιουργούμε τις συνθήκες να πιεστεί! Με άλλα λόγια, το μήνυμα εστάλη: «Αρρωστήστε ελεύθερα, θέσεις υπάρχουν και σας περιμένουμε». Ή, αν θέλετε, «Ραντεβού τον Σεπτέμβρη».