ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Η βάρβαρη τακτική Πούτιν είναι ξεκάθαρη, αλλά ποια είναι η στρατηγική Ζελένσκι;


Καθώς πλησιάζει η συμπλήρωση ενός μήνα από την εισβολή του στρατού του Πούτιν στην Ουκρανία, η στρατηγική του δείχνει να αποκρυσταλλώνεται στην κατάκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων εδαφών, στην πρόκληση καταστροφών στις υποδομές της χώρας και στην εκδίωξη αμάχων από τη χώρα τους χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στις παράπλευρες απώλειες. Στόχος να έχει ισχυρά χαρτιά στα χέρια του αν τελικά καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Αυτό για το οποίο αρχίζουν να αμφιβάλλουν πολλοί είναι αν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει μια στρατηγική, η οποία θα περιορίσει την καταστροφή της χώρας του και θα τις επιτρέψει να διατηρήσει την ανεξαρτησία της με τις όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.
Η Κυριακή ίσως να αποδειχθεί μια κομβική ημέρα για τον πόλεμο εξαιτίας της ομιλίας του κυρίου Ζελένσκι στη Βουλή του Ισραήλ, η οποία μπορεί να αποδειχτεί μπούμερανγκ στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει διεθνή υποστήριξη.
Ο τρόπος που αναφέρθηκε στους Ισραηλινούς βουλευτές και η προσπάθειά του να κάνει συγκρίσεις του σημερινού πολέμου με το ολοκαύτωμα προκάλεσαν ενόχληση, ανάλογη εκείνης που προκαλούν οι συχνές αναφορές του Πούτιν στον υποτιθέμενο στόχο του για «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.
- απόσπασμα από κείμενο που υπογράφει ο Κώστας Αργυρός στο politicus.gr (oλόκληρο ΕΔΩ)