ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

H ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του Βαγγέλη Σιαφάκα - Την Παρασκευή η κηδεία


«Έφυγε» χθες σε ηλικία 69 ετών ο εκλεκτός συνάδελφος Βαγγέλης Σιαφάκας. Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1952 και φοίτησε στην περίφημη Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας ως αριστούχος το 1980 και στη συνέχεια φοίτησε στο διετές μεταπτυχιακό τμήμα της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών, στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Εσωτερικών της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» το 1984 και συνέχισε ως πολιτικός συντάκτης, εξειδικευμένος σε θέματα Κοινής Αγοράς και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς το 1985 παρακολούθησε ειδική εξάμηνη περίοδο επιμόρφωσης της Διεύθυνσης Τύπου και Πληροφοριών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Εργάστηκε ως συνεργάτης στο Γραφείο Τύπου του Γραφείου Αθηνών της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Στη μακρά πορεία του διετέλεσε διευθυντής σε ραδιοφωνικούς (“Αθήνα 9,84”, “Flash 96,1”) και τηλεοπτικούς σταθμούς (“MEGA CHANNEL”, “ANTENNA”), διευθυντής σύνταξης στο κυριακάτικο φύλλο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» από το 1999 έως το 2011 και ειδικός σύμβουλος στο ΑΠΕ από το 2013.
Ο Βαγγέλης Σιαφάκας διέπρεψε στο δημοσιογραφικό στίβο και υπερασπίστηκε με συνέπεια τις αρχές και τις πεποιθήσεις του. Εργατικός και πολυπράγμων, αλληλέγγυος και συνεργάσιμος, αποτέλεσε παράδειγμα για τους νεότερους συναδέλφους του.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εξαίρετο συνάδελφο και συλλυπείται τους οικείους του.
Η κηδεία του Βαγγέλη Σιαφάκα θα τελεστεί την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ., στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας.