ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Bαγγέλης Σιαφάκας


Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Σιαφάκας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Ο Βαγγέλης Σιαφάκας γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1952, σπούδασε αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία, αλλά επέλεξε τη δημοσιογραφία.
Ξεκίνησε από την «Αυγή» και διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΑΘΗΝΑ 9.84, FLASH 96.1) και τηλεοπτικά δίκτυα (MEGA, ANT1), για να επιστρέψει στην έντυπη δημοσιογραφία ως αρχισυντάκτης και μετέπειτα διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (1999-2011). Υπήρξε τακτικός αρθρογράφος σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Το 2013 ανέλαβε τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου στο ΑΠΕ.
Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του έχει αναρτηθεί στο biblionet.gr, ήταν στέλεχος του «Ρήγα Φεραίου» από τα χρόνια της Δικτατορίας, και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης έως το 1977, όταν και εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική δράση, όχι όμως και τις απόψεις του για την ανανεωτική ευρωπαϊκή Αριστερά.