ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Aνακοίνωσαν μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου - Ως τότε παρακάλια και προσευχές


Tην ώρα που τα κρούσματα προσεγγίζουν τις 10.000 χωρίς να έχουν «ενσωματωθεί» ακόμη αυτά τoυ ρεβεγιόν της παραμονής και της ημέρας των Χριστουγέννων και ενώ έπεται και το διήμερο της Πρωτοχρονιάς που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα από τη νέα χρονιά.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστήριξε ότι τα μέτρα λαμβάνονται μετά τις εισηγήσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση, είπε ότι δεν θα υπάρξουν ενδιάμεσα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, και ότι αυτά που ανακοινώνει θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου.
Ο Πλεύρης αιτιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι τυχόν νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, θα οδηγούσαν στη μεταφορά της διασκέδασης σε σπίτια, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα.
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν τεστ, προτού έρθουν σε επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους των 60 ετών ή ανεμβολίαστους.
Τα μέτρα έχουν ως εξής:
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής χειρουργικής μάσκας και στους εργαζομένους στην εστίαση.
  • Από τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει ωράριο στη διασκέδαση, με τα καταστήματα να κλείνουν τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, θα απαγορεύεται η διασκέδαση για ορθίους, ενώ θα τεθούν όρια αποστάσεων και έξι άτομα ανά τραπέζι. Η μουσική θα διακόπτεται, μόνο σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούνται οι παραπάνω περιορισμοί.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής χειρουργικής μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σουπερμάρκετ, όπως επίσης και σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Η πληρότητα των γηπέδων μειώνεται στο ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα, με την επιφύλαξη ότι αν δεν τηρούνται τα μέτρα θα απαγορευτεί ολοκληρωτική η παρουσία φιλάθλων.
  • Για επίσκεψη στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, θα απαιτείται προηγουμένως τεστ PCR.
  • Θα ισχύσει τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50%.

    Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στους νέους ανθρώπους να αποφύγουν την επαφή με μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς τους ή αυτή να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή ενώ εκτίμησε ακόμη ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δούμε περαιτέρω άνοδο των κρουσμάτων και εξέφρασε την ελπίδα να μην έχουν επίπτωση στη λειτουργία του ΕΣΥ.