ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Ποιος έβαλε φωτιά στο βιβλίο του Τριβιζά;


Πολλά, πάρα πολλά, μπορεί να προσάψει κάποιος στη Νίκη Κεραμέως για την πολιτική και τις επιλογές της ως υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά η συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με τον -πολύ γνωστό εδώ και χρόνια- συγγραφέα παιδικών βιβλίων και θεατρικών έργων για παιδιά Ευγένιο Τριβιζά, προκειμένου να διανεμηθεί (την προηγούμενη εβδομάδα) σε παιδάκια νηπιαγωγείων και σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων της χώρας το βιβλίο του «ΟΧΙ! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη!», με την εικονογράφηση του Παναγιώτη Ρέππα, δεν είναι σ’ αυτά.
Κι όμως αυτό ακριβώς το βιβλίο έριξαν στην πυρά προχθές το βράδυ στη Χαλκίδα γονείς-αρνητές του εμβολίου, μαζί με μάσκες, rapid tests και φωτοαντίγραφα του Νόμου 4682/2020 περί των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού.
Κατά τούτο οι συγκεκριμένοι έγραψαν ακόμα μία μαύρη σελίδα στην ιστορία καύσης βιβλίων, η οποία «χαρίζεται» μόνο στις επιλογές ακραίων καθεστώτων και φασιστικών ή ακραία θρησκόληπτων ομάδων. Μην ξεχνάμε ότι στο «άθλημα» καύσης όσων βιβλίων είχαν περιεχόμενο με το οποίο διαφωνούσαν είχαν διακριθεί οι ναζί. Ή πιο πρόσφατα οι ISIS.
-  από κείμενο της Ναταλί Χατζηαντωνίου στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)