ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Τίποτε δεν θα είναι ίδιο πια για τους Ράδιο Αρβύλα


Άγρια τα πράγματα για την εκπομπή του ΑΝΤ1 και άγνωστο το μέλλον της

«Έχουμε τεράστια λύπη για τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε τόσα χρόνια και μπήκε στη διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο», είπε χθες στην αρχή της εκπομπής ο Αντώνης Κανάκης. «Η ουσία είναι ότι ενημερώνουμε και εσάς πλέον ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν θα είναι στο Ράδιο Αρβύλα. Για εμάς το θέμα είναι ηθικό και ανθρώπινο. Νιώθουμε πληγωμένοι».
Προσωπικά θεωρώ πως δεν γνώριζαν οι υπόλοιποι τις αισχρές πράξεις του Παναγιωτόπουλου. Και το ρεπορτάζ αυτό λέει, αγνοούσαν τα πεπραγμένα του. Και είναι προφανές πως δεν ευθύνονται. Αλλωστε αντέδρασαν αστραπιαία διώχνοντας άμεσα τον μέχρι χθες συνεργάτη τους.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει και πολλά για το μέλλον της εκπομπής. Πλέον σε κάθε βήμα τους, σε κάθε βίντεο, σε κάθε κριτική τους, θα έχουν να αντιμετωπίσουν το φάντασμα του Στάθη Παναγιωτόπουλου. «Δεν ξέρω πως θα γίνει τώρα, το Ράδιο Αρβύλα είναι μια εκπομπή ψυχολογίας», είπε ο Αντώνης Κανάκης χθες αναφερόμενος, ωστόσο, στη χθεσινή εκπομπή και όχι συνολικά.
Τίποτε δεν θα είναι ίδιο πια. Σας συνιστώ να δείτε το «The Morning Show» της Apple TV. Εκεί βλέπουμε τον (έναν από τους δύο) παρουσιαστή-σταρ της ομώνυμης πρωινής εκπομπής να κατηγορείται για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού δικτύου, αν και γνώριζαν πολλές από τις πράξεις του, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τον αρνητικό αντίκτυπο, αποφασίζουν να τον αντικαταστήσουν αμέσως μόλις «έσκασαν» οι καταγγελίες. Τον αντικατέστησαν μάλιστα με μία ακτιβίστρια δημοσιογράφο. Δεν θα σας κάνω σπόιλερ, τίποτε ωστόσο δεν ήταν πια ίδιο στην εκπομπή. Ούτε και στο κανάλι που την φιλοξενούσε.
Για το Ράδιο Αρβύλα, επειδή είναι σατιρική εκπομπή, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Χρειάζονται σήμερα ξεκάθαρες εξηγήσεις από τους τρεις παρουσιαστές, Κανάκη, Σερβετά και Κιούση. Να δώσουν την πλήρη αλήθεια. Με λεπτομέρειες. Ολο το ιστορικό που τους αφορά, όλο το χρονικό της σχέσης τους με τον Παναγιωτόπουλο.
Αλλά και πάλι θα είναι δύσκολο να συνεχίσουν.
Το θέμα πάντως δεν είναι πολιτικό. Αλλά προσπαθούν να το κάνουν πολιτικό, δεξιοί πολιτικοί και δεξιοί δημοσιογράφοι μόνο και μόνο επειδή ο Αντώνης Κανάκης είχε ζητήσει να παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη. Λες και είναι το ίδιο ένας παρουσιαστής κι ένας πολιτικός. Λες και η πολιτική ευθύνη δεν μπαίνει πάνω απ' όλα. Λες και ο Κανάκης έχει θεσμικό ρόλο. Έγραψε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης. Αλλά και ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης: «Ο Κανάκης ζητούσε από την Μενδώνη να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση Λιγνάδη. Υποθέτω ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην συλλογική ευθύνη. Εκτός κι αν αυτή (την ευθύνη) την ζητά από τους άλλους και την ξεχνά όταν αφορά την αυλή του ράδιο αρβύλα». Οπως και ο Δημήτρης Οικονόμου του ΣΚΑΪ: «Πάνω από δυο χρόνια στα δικαστήρια η υπόθεση αλλά έπεσαν απ τα σύννεφα τα παιδιά». Τους ενοχλεί η αντικυβερνητική σάτιρα του Ράδιο Αρβύλα και βρήκαν ευκαιρία τώρα...