ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Ή θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή θα παραιτηθεί


Ασφυκτική πίεση ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση προς το Μαξίμου, στη σκιά των αποκαλύψεων για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, την οποία γνώριζε το Μαξίμου από τον Ιούνιο, αλλά απέκρυψε, με αποκορύφωμα την προκλητική δήλωση Μητσοτάκη μέσα στη Βουλή.
Στην έντονη αντιπαράθεση έχει εμπλακεί πολύ ενεργά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προχώρησε σήμερα σε ακόμη μια σκληρή δήλωση κατά του πρωθυπουργού, καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη δημόσια ή να παραιτηθεί.
Προσερχόμενος στο Συμβούλιο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις εξελίξεις και υπογράμμισε:
«Σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν συλλαμβάνονταν ο Πρωθυπουργός να ψεύδεται στη Βουλή για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, που αφορά τη ζωή δεκάδων, εκατοντάδων, χιλιάδων θα έλεγα συμπολιτών μας, είτε θα είχε βγει δημοσίως να ζητήσει συγγνώμη είτε θα είχε παραιτηθεί. Στην Ελλάδα, όμως, δεν συνέβη τίποτα απ' τα δύο. Και αυτό επιβεβαιώνει το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας που έχει σήμερα η χώρα μας».



«Οι επιλογές της κυβέρνησης οδήγησαν στις σημερινές εκατόμβες νεκρών»

Απαντήσεις ζήτησε, νωρίτερα, από τον πρωθυπουργό και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας λόγο για κυβερνητικό έγκλημα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο«Κόκκινο 105.5 FM» σημείωσε «θυμόμαστε όλοι πριν λίγες μέρες τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, να απαντά στον Αλέξη Τσίπρα με πολύ επιθετικό ύφος, ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ένδειξη πως υπάρχει μεγαλύτερη θνητότητα σε όσους ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε σχέση με αυτούς που είναι σε ΜΕΘ», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μέχρι τότε ξέραμε ότι το ακριβώς αντίθετο έλεγαν όσοι άνθρωποι ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως ο κ. Καπραβέλος, ο οποίος ξεκάθαρα είπε ότιένας ασθενής που διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ δεν έχει καμία πιθανότητα σωτηρίας», επισήμανε.

«Από προχθές όμως ξέρουμε κάτι τελείως διαφορετικό: ήδη από τον περασμένο Μάιο ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είχε στα χέρια του επιστημονική μελέτη των κυρίων Τσιόδρα και Λύτρα, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η θνητότητα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ είναι στο 87%», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Πρόσθεσε δε ότι «ένα από τα πιο κρίσιμα συμπεράσματα της μελέτης, είναι ότι το 38,5% από το σύνολο των απωλειών που τέθηκαν προς μελέτη, είναι άνθρωποι που θα μπορούσαν να ζουν εάν η κατάσταση στο ΕΣΥ ήταν καλύτερη, εάν δεν είχαμε την πίεση και τις ελλείψεις που ζούμε όλο το τελευταίο διάστημα στο σύστημα υγείας».

Αναφερθείς στη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, τόνισε ότι «ο κ. Οικονόμου είπε πάρα πολλά, για να μην απαντήσει όμως στα δύο κρίσιμα: εάν διαψεύδει ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τη συγκεκριμένη μελέτη πολύ καιρό πριν κάνει αυτή τη ντροπιαστική δήλωση στη Βουλή και –επί της ουσίας- να μας πει τι έκανε η κυβέρνηση, από τη στιγμή που γνώριζε τη μελέτη, ώστε να ανταποκριθεί στις τεράστιες ελλείψεις που αυτή αποτύπωνε στο σύστημα υγείας».

Η ανάρτηση Ραγκούση:

Μετά την αποκάλυψη της εδώ και μήνες γνωστής σε αυτόν, #μελετη_Τσιοδρα, για τους θανάτους και τις ΜΕΘ,
ο Μητσοτάκης - που και ενσυνείδητα λοιπόν αδιαφόρησε για τη ζωή χιλιάδων πολιτών και είπε ανενδοίαστα ψέματα στη Βουλή - μπορεί και παραμένει στη θέση του, μόνο χάρη
στην ελλειματική 3η ελληνική δημοκρατία
και την εξαγορασμένη δημοφιλία.
Σε καμία άλλη χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε ώρα.