ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Η αναβάθμιση του Σκέρτσου, η υποβάθμιση της Πελώνη και ο ONNEΔίτης που έγινε (και) κυβερνητικός εκπρόσωπος


O μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το πρωί από το Μαξίμου. Ο Γιάννης.. Οικονόμου γεννήθηκε στην Λαμία τον Σεπτέμβριο του 1973, σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντίστοιχα.
Επίσης διετέλεσε σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2017 έως το 2019 και γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας από το 2016 έως το 2017. 
Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Οικονόμου είχε ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη στο νέο της κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία» όταν την είχε διαγραψει ο Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα αρχικά ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Ντόρας και στη συνέχεια γραμματέας του τότε κόμματός της.

Πάντως με τον μίνι ανασχηματισμό οι αρμοδιότητες για την κρατική αρωγή, αποκατάσταση και ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, συγκεντρώνονται στον στενό του πυρήνα στο Μαξίμου, κίνηση που εμμέσως σηματοδοτεί την υποβάθμιση πολλών υπουργών της κυβέρνησης που θα δουν τις αρμοδιότητές τους να αποψιλώνονται. Όπως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας.
Αναλυτικά:
Με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές με απόφαση Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:
  • Ο έως σήμερα υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
– Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.
– Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου παραμένει η  Αριστοτελία Πελώνη.
– Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του Ιωάννη Οικονόμου.
– Ο έως σήμερα υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του Γεώργιου Στύλιου.