ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Ο οργισμένος πυραγός και η τιμωρία..


Tο επίθετο που ακούγεται περισσότερο στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ είναι: «ανεξέλεγκτη»· και το ουσιαστικό που επαναλαμβάνεται ατέλειωτα: «εκκένωση». Οι Έλληνες ξεσπιτώνονται ανεξέλεγκτα.. σε παγωνιές και καύσωνες· στη χειρότερη περίπτωση χάνουν με εξωφρενικό τρόπο, και μαζικά, τη ζωή τους. Άλλοτε πυρόπληκτοι, άλλοτε χιονόπληκτοι, άλλοτε πλημμυροπαθείς –σε κάθε περίπτωση απροστάτευτοι. Και όλο κάποιος θα βρεθεί να τους κατηγορήσει ως ατομικά ανεύθυνους.
Μπορεί να είναι και ένας οργισμένος πυραγός που τους μέμφεται (σαρώνοντας με διαδικτυακά λάικ) επειδή κατοικούσαν –χρόνια τώρα– σε σπίτια που βρίσκονταν μέσα σε πευκόφυτες περιοχές. Και επειδή μπήκαν/μπήκαμε «μέσα στα δάση έχοντας το θράσος και την αλαζονεία να θέλουμε όταν αυτά βλάπτονται εμείς να μην έχουμε καμία απολύτως συνέπεια». Και γι' αυτό τιμωρήθηκαν δεκαετίες μετά την εποίκηση του δάσους, την οποία η Πολιτεία επέτρεψε –αν όχι προέτρεψε– να κάνουν. Χωρίς ποτέ από τότε να σκεφτεί ότι χρειάζεται να τους προστατεύσει με υποδομές, πρόληψη και με ΚΑΝΟΝΕΣ. Λες και έπρεπε να τιμωρηθούν επειδή επέλεξαν να ζουν εκεί.
Δηλαδή και καμένοι και δαρμένοι από τον πυραγό που έγινε θεματάρα –ίσως και πάνω από πεντάλεπτο!– σε κανάλι (ή κανάλια), στο οποίο διαβάστηκε σχεδόν ολόκληρο το διαδικτυακό κατεβατό του. 
Αντιτηλεοπτική η παρουσίαση ενός τόσο μεγάλου κειμένου, αλλά πιασάρικη. Χαλαλίζεις τον τηλεοπτικό χρόνο...

- από το Harddog