ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Ξορκίζουν τώρα το δόγμα Χαρδαλιά μήπως και σωθούν


Aνακοίνωση της δημοσιογραφικής παράταξης (ΕΣΗΕΑ) «Κίνηση Ελεύθερων Επαγγελματιών»:
υνεντεύξεις τύπου δια αλληλογραφίας, χειραγώγηση της ενημέρωσης «σπρώχνοντας» εκατομμύρια ζεστό χρήμα σε εκδότες , καναλάρχες και διαφημιστές καλλιεργώντας επικοινωνία του φόβου από το.. 2020 με το που άρχισε η πανδημία, εφαρμόζει η Κυβέρνηση, με κολαούζους τους 6 πρόθυμους στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Με δύο κυρίως πρόσωπα παίζεται το έργο ένα καθηγητή που πρόλαβε και βγήκε νωρίς από το κάδρο και ένα αρδαλιά που συνέχισε στον ίδιο ρόλο και με τις φωτιές!... Στόχος τους να εμπεδώσουμε την ατομική ευθύνη μας αλλά να τους χρωστάμε και χάρη που καίγεται μόνο το δάσος και το σπίτι μας!..
Στην μία περίπτωση η πολιτική ευθύνη διαχέεται πίσω από το εμβόλιο. Στην άλλη όμως η φωτιά έτσι κι ανάψει και φουντώσει , τα καίει ΟΛΑ: Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, και δεν μένει τίποτα όρθιο Δέντρα , σπίτια, υποδομές το βιός του καθενός ΤΟ ρεύμα κόβεται και η βρύση δεν στάζει…
Την εξ αποστάσεως και δια αλληλογραφίας ενημέρωση με το δόγμα Χαρδαλιά που ανέχεται σχεδόν δύο χρόνια η σύμπραξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει καταγγείλει με επανειλημμένες ανακοινώσεις της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.
Η εικόνα τώρα με την Αττική μια βδομάδα φλόγες, την κάπνα και τα αποκαΐδια να πνίγουν την Αθήνα και στην Εύβοια και την Πελοπόννησο ο κόσμος να μπαίνει στις βάρκες για να σωθεί, πώς να μην είναι συνέχεια πρώτο θέμα παντού.
Με μπροστινό τον δήθεν σκληρό της πολιτικής προστασίας, το επιτελικό κράτος πήγε κι αυτή την φορά να παίξει το χαρτί της επικοινωνίας όπως και στην πανδημία. Συνηθισμένος αυτός, όλο το τελευταίο διάστημα από τις συνεντεύξεις μαϊμού, τα έβαλε με τους δημοσιογράφους που …τόλμησαν να του κάνουν ερωτήσεις γιατί απλώς ήθελαν να κάνουν την δουλειά τους . Και οι συνάδελφοι- με το δίκιο τους -ξεσηκώθηκαν και άρχισαν τις καταγγελίες.
Οι εργοδοτικές και κυβερνητικές πλειοψηφίες στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ όμως τα χρειάσθηκαν. Αυτοί που είχαν συμφωνήσει σε ΟΛΑ με την κυβέρνηση δηλαδή να μην κυκλοφορούν όλοι οι δημοσιογράφοι με το lock-down, να βγαίνουν εφημερίδες και δελτία ειδήσεων με συντάκτες-φαντάσματα (αναστολή εργασίας), να μην κυκλοφορούν ελεύθερα οι δημοσιογράφοι δηλώνοντας ότι δεν ισχύουν οι ταυτότητες τους, τώρα καταγγέλλουν τους χορηγούς τους στην κυβέρνηση μήπως και σωθούν.
Μέχρι και συνελεύσεις και αρχαιρεσίες ηλεκτρονικά μεθοδεύουν με συνοπτικές διαδικασίες, για να πάρουν μέρος ΜΟΝΟ όσοι τους έχουν απομείνει και να μην βγουν στο φώς σκάνδαλα στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Το αποκορύφωμα όμως είναι ότι στη δολοφονική επίθεση κατά των συναδέλφων του Open, οι τραμπούκοι έριχναν γροθιές αλλά η πλειοψηφία των 6 στο ΔΣ με μια ανακοίνωση σούπα, εξέφρασε απλώς τον προβληματισμό της!..
09/08/2021
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"