ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Τα ΜΜΕ και η Ευλαμπία από την Κέρκυρα


Με την Ευλαμπία Ρέβη περάσαμε μαζί στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μου Αθηνών το 2008. Ήμασταν στο ίδιο έτος, συνεργαστήκαμε.. σε διάφορες εργασίες, περάσαμε τα ίδια μαθήματα, κλπ. Από το πρώτο αυτό έτος που οι περισσότεροι είχαμε το μυαλό μας στη φοιτητική ζωή έχοντας μόλις τελειώσει με την κόλαση των Πανελληνίων, η Ευλαμπία που είχε έρθει από την Κέρκυρα ήταν από τους πιο σοβαρούς και στοχοπροσηλωμένους φοιτητές και την ίδια άποψη είχα και όταν το 2012-13 δουλέψαμε μαζί σε γνωστή εφημερίδα/site - εγώ για πρακτική, εκείνη ήδη ως μία ενεργή δημοσιογράφος που ξεχώριζε.
Μετά, ο καθένας προφανώς και ακολούθησε τη δική του πορεία βάσει των στόχων του, για αυτό θέλω να εστιάσω σε κάτι άλλο.
 Πρώτον, αυτό που είδαμε χθες δεν είναι μόνο η ποιότητα του χαρακτήρα της και το ήθος της (σημαντικός παράγοντας σε κάθε δουλειά - σπανίζει όμως), αλλά και η παιδεία που λάβαμε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και τους εξαιρετικούς του καθηγητές, που αυτό στο οποίο στόχευαν δεν ήταν να καλλιεργήσουν δημοσιογράφους αλλά ανθρώπους. Ούτε οι μισοί από όσους τελειώσαμε τη σχολή δεν ασκούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα - η ύλη χάριζε πολλές προοπτικές. Όμως, να που πολλά παιδιά από εκείνη τη φουρνιά αριστεύουν στο δρόμο που επέλεξαν.
Δεύτερον, θεωρώ πως η γενιά μου και οι αμέσως επόμενες, έχοντας μεγαλώσει με μνημόνια και 1.000.000 άλλα λάθη και κατάλοιπα από τους μεγαλύτερούς της, αποτελείται από ανθρώπους με όραμα και καλοσύνη που θέλουν να αλλάξουν προς το καλύτερο καταστάσεις που καλλιεργήθηκαν λανθασμένα για δεκαετίες. 
Όπως η δημοσιογραφία που έφτασε να μισιέται από τον κόσμο σε συνάρτηση με όσα έχουμε ζήσει (υποστεί), γεμάτη παραπληροφόρηση, προπαγάνδα, τρομολαγνεία, κατευθυνόμενη από συμφέροντα και πολιτικούς χρωματισμούς αντί να προβάλει την αλήθεια με αμερόληπτη ματιά. 
Η εικόνα και στάση της Ευλαμπίας ως μέλος ενός ιδιωτικού καναλιού σε μέρες κρίσης, ελπίζω να σταθεί ως η αρχή για μια νέα σελίδα στον κλάδο.
Και ένα τεράστιο μπράβο σε όλο το team του Open που είναι δίπλα στους πληγέντες.

Nick J. Tragakis
(fb)