ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Kαταδικάζουν την επίθεση σε δημοσιογράφους και τεχνικούς του OPEN


Την ώρα που δοκιμάζονται πολλές περιοχές της χώρας. Την ώρα που εκατοντάδες πυροσβέστες, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και εθελοντές παλεύουν με τις φλόγες, κάποιοι επέλεξαν να..επιτεθούν σε δημοσιογράφους και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού «OPEN», οι οποίοι μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταστροφής και παλεύουν για να ενημερώσουν.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ καταδικάζουν την επίθεση και στηρίζουν όλους τους συναδέλφους στις προσπάθειες που καταβάλουν. Εκφράζουν επίσης προβληματισμό για τη στάση των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό χωρίς να παρέμβουν όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί μας.
Αυτές τις ώρες οι δημοσιογράφοι πρέπει να στηριχτούν ώστε να παρέχουν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση που είναι πολύτιμο όπλο για την ασφάλεια των πολιτών.

Αλατζάς: Η φρασεολογία των δραστών παραπέμπει σε φασίστες

Την πρωτοφανή επίθεση σε συνεργεία του τηλεοπτικού καναλιού Open, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ από τα καμένα, περιέγραψε ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open, ο δημοσιογράφος μίλησε αρχικά για 4-5 νεαρά άτομα που κυκλοφορούσαν ανενόχλητα, παρά την απαγόρευση μετακίνησης που έχει επιβάλλει η αστυνομία, αλλά και της παρουσίας αστυνομικών στο συγκεκριμένο σημείο.
Τόνισε επίσης ότι στην επίθεση έλαβαν μέρος τουλάχιστον 15 άτομα, τα οποία «είχαν μια τεράστια οργή κατά των καναλιών... και έβριζαν τους δημοσιογράφους που τους χαρακτηρίζουν ψεκασμένους». Είπε ότι στα άτομα αυτά «υπήρχε μια φρασεολογία και ένας τραμπουκίστικος τρόπος δράσης που εμένα με παραπέμπει σε φασίστες».
Σημείωσε πως στο σημείο βρίσκονταν τουλάχιστον 20-30 αστυνομικοί, οι οποίοι παρέμειναν θεατές στο επεισόδιο, εκτός από έναν αστυνομικό, ο οποίος «πρόταξε τα στήθη του» στο παράθυρο του αυτοκινήτου που ήταν σπασμένο, προκειμένου να μην ξαναχτυπήσουν τον δημοσιογράφο.
Tα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν εξηγήσεις για την επίθεση, ωστόσο η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχουν προβεί ακόμα σε κάποια ανακοίνωση.