ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Τι κρύβει η Μενδώνη για τα καμένα κοντέινερ στο Τατόι - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Καθημερινής»


Βολές κατά της Λίνας Μενδώνη για απόκρυψη της καταστροφής δυο κοντέινερ με αντικείμενα των Γλύξμπουργκ που εδώ και δεκαετίες είναι περιουσία του ελληνικού κράτους, εξαπολύει η.. «Καθημερινή» με αναλυτικό φωτορεπορτάζ στο κατεστραμμένο από την πυρκαγιά κτήμα Τατοΐου.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου «αυτό που μέχρι σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού αποκρύπτει, έχει συμβεί. Η φωτιά που κατέστρεψε ολόκληρο το κτήμα Τατοΐου τελικά έκαψε και τουλάχιστον δύο κοντέινερ με αντικείμενα, από αυτά που είχαν βρεθεί στα κτίρια του κτήματος».
Η «Καθημερινή» αναφέρει ακόμα ότι σχεδόν το σύνολο των αντικειμένων που είχαν βρεθεί στα κτίρια του κτήματος (και προέρχονται από τις κατοικίες της πρώην βασιλικής οικογένειας) παραμένει σε κοντέινερ στην καρδιά του κτήματος.
«Το 2016 ένα μέρος αυτών είχε μεταφερθεί στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, όμως επεστράφη πίσω στο Τατόι από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού» (όλο το ρεπορτάζ στην Καθημερινή ΕΔΩ).
Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει γνωστό τι αντικείμενα φυλάσσονταν στα δυο κοντέινερ που κάηκαν και γιατί δεν μεταφέρθηκαν όλα τα κοντέινερ όταν πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό από το υπουργείο Πολιτισμού ότι απομακρύνθηκαν πολύτιμα αντικείμενα όταν ξεκίνησε η φωτιά και πριν τη δεύτερη αναζωπύρωση που οδήγησε στην καταστροφή του κτήματος Τατοΐου.