ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Δηλώνουν δημοσιογράφοι...


Απο χθες στο διαδίκτυο -σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης- κυκλοφορεί μια ενδιαφέρουσα δήλωση του διοικητή των Ρουμάνων πυροσβεστών για τις φωτιές στην Εύβοια.. Σύμφωνα με αυτήν ''Η φωτιά θα μπορούσε να είχε σβήσει από την πρώτη μέρα” και οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας μας “επιχειρούσαν σαν να μην ήθελε κάποιος να σβήσει η φωτιά''.
 Για κάποιο '᾽περίεργο'' λόγο στα δημοσιεύματα ο Ρουμάνος επικεφαλής δεν εχει όνομα. Χιλιάδες μάτια ειδαν αυτή την δήλωση του Ρουμάνου, την αναπαρήγαγαν, την σχολίασαν, εβρισαν, σιχτίρισαν, διαμόρφωσαν αποψη, ενω αποτέλεσε και την πλήρη επιβεβαίωση των συνωμοσιολόγων οτι '᾽ξένα και ντόπια κέντρα καίνε την πατρίδα μας''. Λογικό, με αυτές τις ιστορίες ζουν.
 Εψαξα την συγκεκριμένη δήλωση του Ρουμάνου διοικητή σε δεκάδες ιστοσελίδες της χώρας του. Τον ανθρωπο τον λένε Φλόριν Ποπ, εχει κάνει αρκετές δηλώσεις αλλα πουθενά δεν αναφέρει αυτά που καταγράφονται στο Ελληνικό διαδίκτυο, απλα σχολιάζει την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών κλπ. Μια ωρα πριν, ο Ποπ, αναγκάστηκε να στείλει και σχετική επιστολή διάψευσης για την δήλωση που δεν εκανε. Ομως, η ζημιά ειχε ήδη γίνει, πολλές χιλιάδες απ οσους διάβασαν την ''μη δήλωση'' εχουν ηδη διαμορφώσει την πεποίθηση οτι κάποιοι εβαλαν τις φωτιές και κάποιοι (προφανώς οι ίδιοι) τις αφησαν επίτηδες να συνεχίζουν το εργο τους.
Οι χρήστες των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τους αρέσει να κάνουν προπαγάνδα με τους ''απο εδω'' ή τους ''απο εκεί'' για να αυτοεπιβεβαιώνουν τις απόψεις τους, δεν εχουν υποχρέωση να διασταυρώνουν μια πληροφορία που θα δουν στις οθόνες τους. Αυτοί που εργάζονται στις ιστοσελίδες, εχουν μια τέτοια υποχρέωση γιατί δηλώνουν δημοσιογράφοι...

Γιάννης Παντελάκης / FB