ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Θρίλερ με παραίτηση του υπεύθυνου για τα Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού


Παραιτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τα καθήκοντά του ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκης. Νωρίτερα, του είχε ανακοινωθεί η μετακίνησή του σε άλλη θέση (στο.. Ταμείο Εθνικής Άμυνας), πράγμα που εμμέσως παρέπεμπε σε καταλογισμό ευθυνών για τον τρόπο που επιχείρησαν τα μέσα πυρόσβεσης του Στρατού στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο κ. Κουμεντάκης ζήτησε συνάντηση με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και του υπέβαλε την παραίτησή του.
Ο ίδιος φέρεται δυσαρεστημένος από την ενέργεια αυτή καθώς θεώρησε ότι κάποιοι πήγαν να του «φορτώσουν» την δυσλειτουργία των Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού που αντικειμενικά αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα λόγω χρόνιας έλλειψης ανταλλακτικών.
Στο υπουργείο Άμυνας πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις που θα ξεκαθαρίσουν το θέμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό ο Σκέρτσος

Ανακοίνωση με αφορμή την υποβολή παραίτησης του Γιώργου Κουμεντάκη από τη θέση του Διοικητή Αεροπορίας Στρατού, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτήν αναφέρει:
«Μόλις την περασμένη Παρασκευή ο κ. Σκέρτσος με ανάρτησή του διαβεβαίωνε ότι η χώρα έχει διαθέσιμα 74 εναέρια μέσα πυρόσβεσης εκ των οποίων τα 32 είναι ελικόπτερα, ανάμεσά τους και τα Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σήμερα παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού για λόγους που σχετίζονται με τη διαχείριση των ελικοπτέρων Σινούκ στη μάχη με τις φωτιές. Άρα ο κ. Σκέρτσος ή γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιχειρούν και έλεγε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό ή δεν γνώριζε και έλεγε ψέματα για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος και υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Έτσι εξηγείται και η άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στις καθημερινές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον ακριβή αριθμό όσων εναέριων μέσων επιχειρούν.
Όπως φαίνεται το επιτελικό κράτος δεν κατάφερε να πείσει τους πυρόπληκτους πολίτες ότι δεν μπορούν να διακρίνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα για “λόγους αεροναυπηγικής” και έχει αρχίσει να αναζητά πλέον αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την πρωτοφανή καταστροφή».

Διαψεύδει το ΓΕΣ τα περί παραίτησης του Διοικητή της Αεροπορίας Στρατού:
"Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα."