ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

EΡΤ: Μετά τα ραβασάκια της φίμωσης έρχεται και η «καρατόμηση» των μη αρεστών


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την «καρατόμηση» προϊσταμένων Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ:

Διοίκηση της ΕΡΤ προχώρησε στην αιφνίδια αλλαγή 11 προϊσταμένων Περιφερειακών Σταθμών. Ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε, παραπέμπει σε «καρατόμηση» ενώ η ανύπαρκτη..διαδικασία - για μια τόσο εκτεταμένη διοικητική αλλαγή - δείχνει σκοπιμότητα με έντονα κομματικά χαρακτηριστικά.
Η Διοίκηση δεν έδωσε καμία εξήγηση για την αλλαγή αυτή, ούτε αιτιολόγησε με επίσημο τρόπο την απόφαση της. Οι Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΤ έχουν να παρουσιάσουν πολύ σημαντικό έργο στην τοπική ενημέρωση αλλά και πολύτιμη κοινωνική προσφορά. Είναι προφανές πως για τη σημερινή Διοίκηση της ΕΡΤ, αυτά δεν μετράνε. Προχωράει σε προσλήψεις ανθρώπων εκτός ΕΡΤ, χωρίς εμπειρία και με αμφιλεγόμενα προσόντα, απαξιώνοντας εργαζομένους εμπείρους με γνώση και δράση στις τοπικές κοινωνίες.
Η πρόσληψη, μάλιστα, των νέων προϊσταμένων θα γίνει με το «αμαρτωλό» καθεστώς της προσωπικής συνέντευξης από επιτροπή «γαλάζιων» στελεχών, που επιβεβαιώνει το σχέδιο άλωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.
Δυστυχώς ο κατήφορος των κ. Ζούλα – Γαμπρίτσιου συνεχίζεται. Μετά τη λογοκρισία, τα ραβασάκια της φίμωσης και τη διαστρέβλωση των ειδήσεων, έρχεται και η «καρατόμηση» των μη αρεστών για να ολοκληρωθεί η μετατροπή της ΕΡΤ σε κομματικό «μαγαζί» της Νέας Δημοκρατίας. Απαξιώνουν την Περιφέρεια όπως έχουν ήδη απαξιώσει τις ενημερωτικές δομές της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία θα πρέπει να προασπίσουν την εργασία τους, την επαγγελματική τους ακεραιότητα και την αξιοπιστία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρισκόμαστε στο πλευρό τους και δεν θα επιτρέψουμε στην ΝΔ να ρημάξει για ακόμη μια φορά την ΕΡΤ.
Κάτσης Μάριος, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Γκαρά Αναστασία, Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ"