ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης - Kατηγορείται για εγκληματική οργάνωση

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του τηλεπαρουσιαστη Μένιου Φουρθιώτη και δύο ακόμη ποινικών που προσήχθησαν χθες στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Οι πληροφορίες..

αναφέρουν ότι μέσα από αναλύσεις επικοινωνιών προκύπτει επαφή από το παρελθόν του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της επίθεσης με καλάσνικοφ αλλά και της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο. Οι δύο ποινικοί «δένονται» με τους ταυτοποιημένους κάλυκες, αποτυπώματα και DNA ενώ υπήρχαν και επαφές με τον παρουσιαστή την ώρα της επίθεσης στο σπίτι του.
Λεπτομέρειες, απομένουν πλέον για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των κατηγοριών και νωρίς το μεσημέρι ο Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί και ένα ακόμη άτομο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Οι αστυνομικοί, κατάφεραν μέσα από τηλεφωνικές συνομιλίες, διαδικτυακές κινήσεις και επαφές να βρουν άκρη του νήματος μεταξύ του Μένιου Φουρθιώτη και των δύο ατόμων με ποινικό παρελθόν για να φωτίσουν δύο υποθέσεις που έχουν κοινό παρανομαστή: Το καλάσνικοφ που στις 17 Απριλίου πυροβόλησε εννέα φορές κατά του σπιτιού του παρουσιαστή και λίγες ώρες νωρίτερα το ξημέρωμα της 16ης Απριλίου από το ίδιο όπλο δέχθηκαν τρεις σφαίρες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην οδό Θησέως στην Νέα Ερυθραία που πήγαν να ελέγξουν μια περίεργη μηχανή. Οι τρεις άνδρες, προσήχθησαν από χθες στη ΓΑΔΑ και εξετάστηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί, αν έχουν κάποια ανάμειξη στα δύο παραπάνω γεγονότα.
Σημειώνεται ότι έχουν μπει στο μικροσκόπιο και οι καταγγελίες του δημοσιογράφου εκδότη Κώστα Βαξεβάνη που είχαν ως αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης αυξήθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας για τον Κώστα Βαξεβάνη.

UPD
Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του Φουρθιώτη περιλαμβάνει τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση από κοινού με τους άλλους δύο συλληφθέντες που θα οδηγηθούν μαζί του στην Εισαγγελία, της ηθικής αυτουργίας και συναυτουργίας σε εκρήξεις και της ηθικής αυτουργίας με βάση το νόμο περί όπλων.
Εκτός από τα κακουργήματα, ο φάκελλος σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη περιλαμβάνει και δύο πλημμελήματα: αυτό της απάτης και της απόπειρας εκβίασης.

- πηγή: protothema.gr