ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Κριτική από Ντόρα σε Σχοινά για Astrazeneca και «κυρίους που κάθονται στις Βρυξέλλες»


«Ατυχέστατος» ο τρόπος ανακοίνωσης ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο αποκλείστηκε από μελλοντικές προμήθειες, «δημιουργούν ερωτηματικά» στον κόσμο. Η βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ.. Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε μέσω του Open σε σκληρή επίθεση στον Έλληνα αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά (και πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ), κατηγορώντας τον ευθέως ότι συνέβαλε στο κλίμα ανασφάλειας μεταξύ των πολιτών, με την αναφορά του σε προμήθεια εμβολίων «μόνο τεχνολογίας mRNA», δηλαδή αυτών που παράγουν σήμερα η Pfizer/BioNTech και Moderna (και μόνο αυτών που παράγονται στην ΕΕ, δηλαδή της πρώτης).
«Είναι ατυχέστατες αυτές οι δηλώσεις και χρησιμοποιώ πολύ ευγενική έκφραση ... το είπα και για τον κ. Σχοινά που έκανε αυτή τη δήλωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν του αρέσει το Astrazeneca. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν του αρέσει η εταιρεία, γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις παραδόσεις ... όχι για την ποιότητα του εμβολίου ... Ο κ. Σχοινάς έτσι όπως έκανε την δήλωση, είναι μία δήλωση που δημιούργησε ερωτηματικά. Εμείς ξέρουμε ότι ο λόγος που "τα έχει πάρει" η Κομισιόν με την Astrazeneca είναι ότι ενέπαιξε την Κομισιόν ... αν έχει διαφορετικά στοιχεία, αντίθετα από του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να βγει να το πει. Δεν είναι δυνατόν να πλανιέται αυτή η ανασφάλεια... όλοι αυτοί οι κύριοι που κάθονται στις Βρυξέλλες καλά θα κάνουν να δώσουν λογαριασμό, επιτέλους. Και δεν πέτυχαν και έρχονται σήμερα και δημιουργούν ερωτηματικά στον κόσμο».
Εξάλλου, η ίδια προχώρησε και σε μία ανασκευή της δήλωσης που είχε κάνει στα τέλη Μαρτίου ότι δεν θα την κρατήσει κανένας από το να μην πάει στην Κρήτη για το Πάσχα, αποκαλύπτοντας μάλιστα το πόσο δεν ενισχύθηκε το σύστημα Υγείας εδώ και έναν χρόνο από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Μην παίζετε με τον πόνο μου», όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο φόβος ο μεγάλος είναι τα νοσοκομεία στην περιφέρεια ... το νοσοκομείο Καρπενησίου π.χ. έχει φτάσει ήδη στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Χανιά το νοσοκομείο είναι πολύ βεβαρυμένο ... μια ψυχή που είναι να βγει θα βγει, θα κάνουμε Πάσχα στην Αθήνα».