ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΕΙΗΕΑ: Η εγκριθείσα δαπάνη θα διανεμηθεί με αντικειμενικά και αδιαμφισβήτητα κριτήρια

Mετά το φιάσκο με το θέμα της χρηματοδότησης των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας και την απόσυρση της ΚΥΑ για την ενίσχυση των εκδοτών η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) έβγαλε ανακοίνωση αναφέροντας πως είναι «επιτακτική η άμεση και θεσμική έναρξη διαλόγου μεταξύ των φορέων του Τύπου, της..
Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, ώστε η ενίσχυση των εφημερίδων να αποκτήσει μόνιμη και ουσιαστική μορφή και να μείνει μακρυά από οποιοδήποτε μικροκομματικό και μικροσυντεχνιακό συμφέρον».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ:
Η Ε.Ι.Η.Ε.Α., η μοναδική θεσμικά και ιστορικά Ενωση στο χώρο των πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδων, διευκρινίζει τα εξής :
1.Είναι γνωστό ότι οι εφημερίδες έχουν πληγεί σχεδόν ανεπανόρθωτα κατά την περίοδο της κρίσης. Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις κώφευσαν στις επανειλημμένες κλήσεις μας για την πραγματική στήριξή τους.
2.Είναι επείγουσα η ανάγκη γιά την άμεση τροποποίηση της ΚΥΑ για την ενίσχυση των πανελλαδικών εφημερίδων, με συγκεκριμένες ουσιαστικές και τεχνοκρατικές παραμέτρους που διασφαλίζουν ότι η εγκριθείσα δαπάνη θα διανεμηθεί με αντικειμενικά και αδιαμφισβήτητα κριτήρια. Η Ενωση έχει υποβάλει σχετικές πλήρεις προτάσεις, ήδη από τον Οκτώβριο του 2017 και είναι στη διάθεση των αρμοδίων να τις ξαναπαρουσιάσει.
3.Είναι επιτακτική η άμεση και θεσμική έναρξη διαλόγου μεταξύ των φορέων του Τύπου, της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, ώστε η ενίσχυση των εφημερίδων να αποκτήσει μόνιμη και ουσιαστική μορφή και να μείνει μακρυά από οποιοδήποτε μικροκομματικό και μικροσυντεχνιακό συμφέρον.
Ο Τύπος αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατίας και η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας του είναι υποχρέωση όλων, όπως άλλωστε συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες του κόσμου.