ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Δημοσιογραφία χέρι-χέρι με την αστυνομία

Ενα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ σχετικά με όσα συνέβησαν στο Κουκάκι με προβλημάτισε λίγο. Προβλημάτισε, τρόπος του λέγειν, για την οικονομία της συζήτησης το λέω, μην το λαμβάνετε τοις μετρητοίς.
Ανέφερε λοιπόν ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ότι την ώρα που πήγαν οι αστυνομικές δυνάμεις για την..
επιχείρηση στα υπό κατάληψη κτίρια, ήταν ήδη εκεί οι δημοσιογράφοι. «Είναι λάθος κάτι τέτοιο, δεν έπρεπε να γίνει», απάντησε σε σχετική ερώτηση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Δύο τα συμπεράσματα.
Πρώτον κάποιοι δημοσιογράφοι είχαν ειδοποιηθεί από την αστυνομία να βρίσκονται εκεί, στο Κουκάκι. Λαμπρά. Πολύ λαμπρά θα έλεγα. Δεν ξέρω αν είναι οι δημοσιογράφοι εκείνοι που εξυμνούν μέρα παρά μέρα το τεράστιο μέγεθος του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Το δεύτερο έχει να κάνει με την αστυνομία που κατάλαβε λίγο αργά το λάθος της να ειδοποιήσει δημοσιογράφους, αντί να κάνει τη βρόμικη δουλίτσα της στα κλεφτά. Δεν θα είχαμε δει τίποτε τώρα απ όσα τρομακτικά συνέβησαν το πρωί. Αστυνόμοι Κλουζώ που αποκαλύπτονται από μόνοι τους. Μαρτυράνε χωρίς ξύλο ρε...
Είμαι σίγουρος πως οι δημοσιογράφοι αυτοί, οι πολύ πρωινοί εννοώ, θα ήταν οι πρώτοι μετά που θα έγραφαν κατευθείαν τις διαρροές της αστυνομίας: τα δύο παιδιά που συνελήφθησαν ήταν της μεσοτοιχίας κατάληψης, ο πατέρας πήγε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού κ.ο.κ.
Θα έλεγα ντροπή αλλά σιγά να μην ντρέπονταν...

Δημήτρης Κανελλόπουλος / efsyn