ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Μπλοκάκια: κόβονται οι διπλές εισφορές - Πέφτει το όριο για τον τίτλο κτήσης

Ανατροπές με θετικό πρόσημο στην παράλληλη ασφάλιση έρχονται με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς αναμένεται να καταργηθεί η υποχρέωση ασφάλισης για το μπλοκάκι στην περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι ταυτόχρονα και μισθωτός.
Την ίδια στιγμή εξετάζεται να πέσει σημαντικά το όριο που ισχύει σήμερα για τους τίτλους κτήσης, ώστε να καλύπτεται πραγματικά ένα εντελώς ευκαιριακό εισόδημα και ..
ταυτόχρονα να καταργηθεί η υποχρέωση για ασφαλιστικές κρατήσεις στους τίτλους κτήσης. Σήμερα επιτρέπεται να αμειφθεί κανείς με τίτλο κτήσης (πρώην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης) για ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ.
Η πλήρης απαλλαγή για τους παραλλήλως απασχολούμενους που είναι μισθωτοί και ταυτόχρονα διατηρούν δελτίο παροχής υπηρεσιών αναμένεται να ισχύει για όσους καλύπτουν από τον μισθό τους την ελάχιστη εισφορά για σύνταξη και υγεία των 210 ευρώ που θα τεθεί με το νέο καθεστώς.
 
- από εκτενές ρεπορτάζ του Γιάννη Φώσκολου στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» (ολόκληρο ΕΔΩ)