ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Το ΕΣΡ κόβει την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Αναστολή μετάδοσης για 5 μέρες και 150.000 πρόστιμο

Πέντε ημέρες αναστολή μετάδοσης και 150 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον ΣΚΑΪ για την επίμαχη εκπομπή με το σχολιασμό της σεξουαλικής επίθεσης σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ.  
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ανεξάρτητης..
Αρχής, το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του διάσκεψη με θέμα την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» της 7ης Νοεμβρίου 2019, αφού συζήτησε εκτενώς τα γεγονότα κατέληξε στην εξής απόφαση:

  • Για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020.
  • Για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος επιβάλλεται το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα, ο ίδιος και η παρέα του (ανάμεσά τους και τρεις γυναίκες) έκαναν πλάκα και «αναπαράσταση» της σεξουαλικής επίθεσης που δέχθηκε φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ από συμφοιτητή της.
Η συμπεριφορά του πάνελ προκάλεσε σάλο, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα ο Γιώργος Λιάγκας να προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις με μια μισή «μασημένη» συγγνωμη για το θέαμα που παρουσιάστηκε. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την παρέμβαση του ΕΣΡ.