ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Λίλλυ Καρατζαφέρη: Ας βάλουμε το νου στην άκρη όταν ακούμε μουσική

Η Λίλλυ Καρατζαφέρη κάνει ίσως την δυσκολότερη δουλειά στο ραδιόφωνο. Μια εκπομπή κλασικής μουσικής. «Διαχρονικής μουσικής» προτιμά να τη λέει η ίδια, πιο σωστά, η δυσκολία όμως παραμένει.
Σε μια εποχή που τα (περισσότερα) ραδιόφωνα έχουν γίνει ένας πολτός προκάτ μουσικής από playlist, και «παραγωγούς» που ίσα ψελλίζουν τον χορηγό, τον καιρό και την κίνηση στους δρόμους, η κυρία Καρατζαφέρη, κάθε βράδυ στον..
«Αθήνα 98,4» (που εκπέμπει στους 98,3) καταφέρνει να κάνει μια εκπομπή υψηλής αισθητικής, χωρίς πόζες και όλα τα στερεότυπα που μπορεί να έχει κάποιος στο μυαλό του όταν ακούει τον όρο «κλασική μουσική».
Συνήθως την ακούω καθώς επιστρέφω σπίτι μου και, πιστέψτε με, υπάρχουν φορές που παρκάρω και περιμένω να τελειώσει πριν βγω από το αυτοκίνητο.
Η εκπομπή, με ραδιοφωνικούς όρους μιλώντας, είναι άρτια. Ευγένεια στη γλώσσα, ενδιαφέροντες καλεσμένοι, ωραίες μελωδίες, και ιστορίες πίσω από τα κομμάτια που ακούς. Καλοδουλεμένη, με έρευνα και σεβασμό στον ακροατή.
- διαβάστε τη συνέντευξη της Λ. Καρατζαφέρη, στον Γιάννη Καφάτο, στο viewtag EΔΩ