ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Tουλουπάκη κατά Ράικου: Προσβάλει το δικαστικό σώμα

"O λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα και όχι μέσω κύκλων,  προνόμιο που δεν διαθέτω".
Σκληρή απάντηση στην Ελένη Ράικου για τα όσα φέρεται να κατέθεσε σε βάρος της, δίνει η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Στη δήλωσή της, η εισαγγελέας διαμηνύει πως η κ. Ράικου έθιξε «την τιμή και την υπόληψή της», και διαμηνύει πως τοποθετήθηκε στη θέση της χωρίς..
να υποβάλει σχετική αίτηση και αφού προηγήθηκε ψηφοφορία από το δικαστικό συμβούλιο.
Η δήλωση Τουλουπάκη:
«Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πράγματι ειπώθηκαν, δυστυχώς για άλλη μία φορά η κ. Ράικου καταφέρεται όχι μόνο εναντίον εμού θίγοντας την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και κατά του συνόλου του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης .
Υπενθυμίζω λοιπόν ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, μετά την παραίτησή της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτής. Στο διορισμό μου κατέληξε δύο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από 11 αρεοπαγίτες, με μεγάλη πλειοψηφία. Η προσφυγή δε, κατά της τοποθέτησής μου στην πρώτη εκλογή μου απορρίφθηκε παμψηφεί από την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου . Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της, όχι μόνο για μένα ,αλλά κυρίως για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους. Είναι εξίσου προσβλητική και η αναφορά της σε συνάδελφο δικαστικό λειτουργό .
Επισημαίνω τέλος, ότι από όσο γνωρίζω προηγούμενες καταγγελίες της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου, κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θλίβομαι βαθειά αν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις. Επισημαίνω τέλος, ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα και όχι μέσω κύκλων, «προνόμιο» , προνόμιο που δεν διαθέτω».