ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Παρελθόν για την ΕΡΤ και ο Νίκος Μερτζάνης

Παρελθόν για την ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος Νίκος Μερτζάνης μετά την απόφαση του Δ.Σ. να λύσει την σύμβασή του, ως εντεταλμένου συμβούλου ενημέρωσης της εταιρείας. Η συνεργασία του Ν. Μερτζάνη με την ΕΡΤ, θα έληγε κανονικά σε τρεις μήνες.
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος έγραψε στο fb σχετικά με την απομάκρυνσή του (είχε προηγηθεί η αποπομπή του Γιάννη Σμυρλάκη) από την ΕΡΤ:..

"Ένα ταξίδι τριών χρόνων, έληξε σήμερα, μετά την απόφαση του Δ.Σ., της ΕΡΤ, να λύσει την σύμαβασή μου, ως Εντεταλμένου Συμβούλου Ενημέρωσης της εταιρείας. Ούτως ή άλλως, η συνεργασία μου με την ΕΡΤ, θα έληγε κανονικά σε τρεις μήνες.
Η ΕΡΤ, έχει ικανούς και άξιους εργαζόμενους, με τους περισσότερους από τους οποίους συνεργαστήκαμε, για το καλό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Από κοινού προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε, προβλήματα και στρεβλώσεις δεκαετιών, που φρενάρουν την πορεία της ΕΡΤ, προς το μέλλον.
Πολλά από τα προβλήματα, τα οποία κλήθηκα να αντιμετωπίσω, οφείλονται στο "μαύρο" που έριξε στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου. Η πληγή αυτή ποτέ δεν έκλεισε και δεν θα κλείσει ποτέ, αν δεν σταματήσουμε όλοι να απαξιώνουμε την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πέρα από την κριτική η ΕΡΤ, έχει ανάγκη τις προτάσεις μας και την εμπιστοσύνη μας.
Αυτά τα τρία χρόνια, που εργάστηκα στην ΕΡΤ, προσπάθησα,όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, να τηρηθεί ο κανόνας, οτι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις των πολιτών που σέβονται την Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί, να αποφύγουμε, τον λαικισμό και νομίζω οτι δικαιωθήκαμε.
Όλες οι απόψεις, όλες οι γνώμες, όλες οι ειδήσεις, είχαν την θέση τους στην ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ, μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη. Δεν έγιναν όλα τέλεια. Ήταν πολλή η δουλειά, πολλά και τα λάθη, αλλά υπάρχει μια βάση στέρεη, για την πορεία στο μέλλον.
Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για την συνεργασία τους, αλλά και όλους όσοι, επικοινωνούσαμε καθημερινά, από τις δύο εκπομπές της ΕΡΤ1, "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ"
και "ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ", στις οποίες συμμετείχα.
Ευχαριστω..."